Σαμαράς: Η ανεργία είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε (ΒΙΝΤΕΟ)

Στην σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις Βρυξέλλες, η οποία ολοκληρώνεται την Παρασκευή, μετέχει ο πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς.

Ο πρωθυπουργός σε δηλώσεις του στους ξένους δημοσιογράφους, κατά την είσοδο του στο κτήριο που διεξάγεται η σύσκεψη των Ευρωπαίων Ηγετών, δήλωσε ότι «Η ανεργία είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε, ιδιαίτερα η ανεργία των νέων, όπου σε ορισμένες

χώρες, όπως η δικιά μου, έχει εκτοξευθεί. Αυτό που πρέπει να κάνουμε τώρα είναι να σκεφτούμε μη συμβατικά και η όποια λύση βρούμε θα πρέπει να έχει δραστικά αποτελέσματα».

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, τα «φλέγον» θέματα που αναμένεται να μονοπωλήσουν τις συζητήσεις του Συμβουλίου είναι το ζήτημα της ανεργίας των νέων, η δημιουργία θέσεων εργασίας ως αναπόσπαστο κομμάτι της βιώσιμης ανάπτυξης και της Στρατηγικής «Ευρώπη 2020», η αξιολόγηση του Ευρωπαϊκού Εξαμήνου αλλά και την κοινωνική διάσταση της Οικονομικής και Νομισματικής Ενωσης.

Παράλληλα, οι κοινωνικοί εταίροι θα παρουσιάσουν ένα σχέδιο δράσης, σύμφωνα με το οποίο χρειάζεται να δοθεί προτεραιότητα στην κατάρτιση, στη μεταβατική περίοδο ανάμεσα στο σχολείο και την πρώτη επαγγελματική εμπειρία, στην απασχόληση και την επιχειρηματικότητα.

Σχετικά με την ανάκαμψη της οικονομίας, όλες οι προσπάθειες θα στραφούν προς την κατεύθυνση της αύξησης της ροής της ρευστότητας των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και στο πλαίσιο αυτό επιχειρείται ένας αναπροσανατολισμός των δραστηριοτήτων της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (ΕΤΕπ), η οποία έχει αυξήσει τη δανειοδοτική της ικανότητα κατά 60 δισ. ευρώ, μετά την περσινή αύξηση του κεφαλαίου της κατά 10 δισ. ευρώ.

Στο μεταξύ, κατά τη διάρκεια του δείπνου εργασίας που ξεκινά στις 21:30 (ώρα Ελλάδος), οι ηγέτες, παρουσία του Προέδρου της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι, θα εξετάσουν την αρχιτεκτονική της ευρωζώνης, εστιάζοντας κυρίως στο τι έχει επιτευχθεί σε ό,τι αφορά την τραπεζική ενοποίηση. Σημαντική εξέλιξη αποτελεί η χθεσινή συμφωνία στο Ecofin για τους κανόνες όσον αφορά την διαδικασία διάσωσης ή εκκαθάρισης προβληματικών τραπεζών.

Keywords
Τυχαία Θέματα