Σαμαράς: Προς πώληση ακατοίκητα νησιά

Για επιτάχυνση των ιδιωτικοποιήσεων κάνει λόγο ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς σε συνέντευξη του στη γαλλική εφημερίδα Le Monde, η οποία θα δημοσιοποιηθεί την Παρασκευή, ενώ φέρεται να είπε πως είναι πρόθυμος να προχωρήσει ακόμα και σε πώληση νησιών που δεν κατοικούνται.

«Δεν υπάρχουν ιδιωτικά νησιά, αλλά μόνο μερικές βραχονησίδες, ακατοίκητες, στο μέσο του αρχιπελάγους. Στην περίπτωση που δεν τίθεται πρόβλημα εθνικής ασφάλειας,

αυτές οι βραχονησίδες μπορούν να έχουν μία εμπορική εκμετάλλευση. Δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να ξεπουληθούν, αλλά να μετατραπεί εάν άγονο (που δεν χρησιμοποιείται) έδαφος, σε ένα κεφάλαιο το οποίο μπορεί να αποδώσει έσοδα, σε μία σωστή τιμή», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Σαμαράς τονίζει ότι «Είναι δύσκολο για την χώρα να βρίσκεται κάθε ημέρα αντιμέτωπη με τα σενάρια εξόδου της από την ευρωζώνη. Αν κάνουμε τη δουλειά μας, η Ελλάδα μπορεί να σωθεί», επισημαίνοντας πως όλος ο κόσμος έχει να κερδίσει από μία επιτυχή έκβαση του ελληνικού προβλήματος.

«Θέλω να σβήσω την εικόνα ότι η Ελλάδα είναι εδώ για να δημιουργεί προβλήματα. Είμαι εδώ για να τα επιλύσω», ανέφερε ο πρωθυπουργός, ζητώντας για μια ακόμη φορά «λίγο αέρα για να ξαναβρούμε την ανάσα μας».

«Το μόνο πράγμα για το οποίο θα επιμείνουμε είναι πως η επανεκκίνηση της ελληνικής οικονομίας είναι απαραίτητη για την επίτευξη των στόχων. Δεν συζητάμε τους στόχος του προγράμματος. Θέλουμε απλά να είμαστε σίγουροι ότι θα καταφέρουμε να διατηρήσουμε την κοινωνική συνοχή» επισημαίνει τέλος ο κ. Σαμαράς.

Keywords
Τυχαία Θέματα