Σαν σήμερα πριν απο 21 χρόνια, ο Θρύλος αγωνίστηκε στον πρώτο του ευρωπαϊκό τελικό!

Γράφει ο Red Believers

Πριν από 21 χρόνια ακριβώς, ο ερασιτέχνης Ολυμπιακός, βρέθηκε αντιμέτωπος με τη μεγαλύτερη (εώς τότε) πρόκληση της ευρωπαϊκής ιστορίας του! Η αντρική ομάδα βόλεϋ του Ολυμπιακού, αντιμετώπισε στις 29/02/1992 στον πρώτο της ευρωπαϊκό τελικό, την πανίσχυρη ιταλική Μεσατζέρο Ραβένα, η οποία είχε στις τάξεις της τους διάσημους Αμερικανούς Ολυμπιονίκες,

Τιμ Σίμονς και Κάρτς Κίραλι.

Στον ημιτελικό, η ομάδα μας είχε νικήσει παίζοντας εξαιρετικά την τότε πρωταθλήτρια Ευρώπης ΤΣΣΚΑ Μόσχας με 3-0, και όλοι ευελπιστούσαν σε ένα repeat της καλής εμφάνισης και στην κατάκτηση του τροπαίου. Δυστυχώς όμως, η μοίρα στάθηκε σκληρή απέναντι στην ομάδα μας και μόλις ελάχιστα λεπτά πριν την έναρξη του αγώνα, το μεγάλο ερυθρόλευκο αστέρι, ο Λεττονός Ραϊμόν Βίλντε, τραυματίστηκε κάνοντας “ζέσταμα”.

Ο Ολυμπιακός λοιπόν, στο ΣΕΦ και παρουσία 20.00ο και πλέον οπαδών του – προσέλευση ρεκόρ σε ευρωπαϊκό επίπεδο – δεν κατόρθωσε να κοντράρει την πανίσχυρη Μεσατζέρο Ραβένα και ηττήθηκε με 3-0, ωστόσο η δεύτερη θέση που κατέκτησε στην Ευρώπη, κάθε άλλο παρά στεναχώρησε τους ερυθρόλευκους φιλάθλους που την πανηγύρισαν με την ψυχή τους! Η αρχή των εκτός συνόρων επιτυχιών είχε γίνει και η συνέχειά τους ήταν ανάλογη!

Ο τελικός του 1992 απέναντι στη Μεσατζέρο Ραβένα:

Keywords
Τυχαία Θέματα