Τι παραδέχεται ο Σαρρής για το κούρεμα των καταθέσεων

Το γεγονός ότι δεν ενημέρωσε λεπτομερώς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη σχετικά με τα νομοσχέδια τα οποία προνοούσαν φορολόγηση των καταθέσεων, παραδέχεται ο πρώην Κύπριος υπουργός Οικονομικών Μιχάλης Σαρρής.

Σε συνέντευξή του στη «Σημερινή», ο κ. Σαρρής διευκρινίζει ότι τα νομοσχέδια δεν αφορούσαν κούρεμα. Αναφέρει ότι η γενική κατεύθυνση ήταν προς όλους τους λειτουργούς του Υπουργείου Οικονομικών να είναι έτοιμοι για τις εναλλακτικές προτάσεις μας,

για να αποφύγουμε το κούρεμα.

Ο κ.Σαρρής δήλωσε ότι ανέλαβε ο ίδιος την πολιτική ευθύνη να ετοιμαστούν νομοσχέδια, τα οποία να στηρίζουν την εναλλακτική λύση, δηλαδή την εξεύρεση πόρων, χωρίς να καταφύγουμε στο κούρεμα. Αλλά δεν έγινε λεπτομερής ενημέρωση του Προέδρου της Δημοκρατίας στο θέμα.

Τονίζει ότι πάντα πιστεύει πως δεν υπάρχει πιο ανόητη ιδέα από το κούρεμα, ειδικότερα τώρα που ζούμε τις μετασεισμικές δονήσεις αυτού του σοβαρού πλήγματος.

Στην ερώτηση γιατί παραιτήθηκε δηλώνει ότι αποχώρησε εφόσον διορίσθηκε η Ερευνητική Επιτροπή, η οποία είχε ως αντικείμενο τη μελέτη μιας περιόδου, κατά την οποία ήταν Πρόεδρος της Λαϊκής. Είναι λόγοι πολιτικής ηθικής που με ώθησαν να αποχωρήσω, αναφέρει. Θα ήταν δύσκολο για κάποιους από τους ερευνώντες να μιλούν με τον Υπουργό Οικονομικών και να του κάνουν ερωτήσεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα