Σε κορυφαία θέση του ΝΑΤΟ Έλληνας πρέσβης

Ελληνική παρουσία στις υψηλές θέσεις του ΝΑΤΟ θα υπάρχει στο εξής χάρη στον Θρασύβουλο Σταματόπουλο. Ο μέχρι τώρα πρέσβης της Ελλάδας στη Σόφια επελέγη ως βοηθός Γ.Γ. του ΝΑΤΟ, υπεύθυνος για τις Πολιτικές Υποθέσεις και την Πολιτική Ασφάλεια της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας.

Ο διακεκριμένος διπλωμάτης, ο οποίος στο παρελθόν έχει διατελέσει μόνιμος αντιπρόσωπος της χώρας στο ΝΑΤΟ,

έχει σπουδάσει πολιτικές και οικονομικές επιστήμες στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο, ενώ ειδικεύτηκε στις διεθνείς σχέσεις σε μεταπτυχιακές σπουδές στο Λονδίνο, στις ΗΠΑ και στον Καναδά.

Ο κ. Σταματόπουλος, τον οποίο συνεχάρησαν ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και ο υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Αβραμόπουλος, έχει υπηρετήσει στις διπλωματικές αντιπροσωπείες της Ελλάδας στις ΗΠΑ, στην Αίγυπτο και στις Βρυξέλλες, ενώ διετέλεσε και διευθυντής της Διεύθυνσης Πολιτικών Υποθέσεων του υπουργείου Μακεδονίας-Θράκης.

Ο κ. Σταματόπουλος, με έτος γεννήσεως το 1951, έχει σπουδάσει πολιτικές και οικονομικές επιστήμες στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο στην Θεσσαλονίκη, ενώ ειδικεύτηκε στις διεθνείς σχέσεις σε μεταπτυχιακές σπουδές στο Λονδίνο, στις ΗΠΑ και στον Καναδά. Στη διάρκεια της σταδιοδρομίας του έχει υπηρετήσει διάφορες υπεύθυνες θέσεις στις διπλωματικές αντιπροσωπείες της Ελλάδας στις ΗΠΑ, στην Αίγυπτο και στις Βρυξέλλες, ενώ υπηρέτησε και σαν διευθυντής της Διεύθυνσης Πολιτικών Υποθέσεων του υπουργείου Μακεδονίας-Θράκης.

Keywords
Τυχαία Θέματα