Σε σκάνδαλο με παιδική εργασία η Apple

Σκάνδαλο ξέσπασε στην αυτοκρατορία του Στηβ Τζόμπς, καθώς μια εταιρεία ανεύρεσης ανθρωπίνου δυναμικού στην Κίνα παραποιούσε τα στοιχεία ανήλικων εργαζομένων οι οποίοι απασχολούνταν σε εργοστάσιο που κατασκεύαζε προϊόντα για την Apple.

Η Apple βέβαια διέκοψε τη συνεργασία με την εν λόγω κινεζική εταιρεία

αμέσως και της έκανε μήνυση για απάτη.

Η εν λόγω εταιρεία απασχολούσε 74 ανηλίκους κάτω των 16 ετών και κατασκεύαζε ηλεκτρονικά κυκλώματα για την Apple.Πρόστιμο αναμένεται να πληρώσει,ενώ οι τοπικές αρχές ανακάλεσαν και την άδεια λειτουργία της.

Ο αντιπρόεδρος της εταιρείας, Τζεφ Γουίλιαμς είπε:«Η παιδική εργασία είναι ένα θέμα που καμία εταιρία δεν θέλει να σχετίζεται. Ως αποτέλεσμα λοιπόν δεν νομίζω πως το ζήτημα αυτό απολαμβάνει της δέουσας προσοχής και ως εκ τούτου το πρόβλημα δε διορθώνεται όπως θα έπρεπε».Επιπλέον διαβεβαίωσε ότι η Apple ερευνά εκ βαθέων τους συνεργάτες και προμηθευτές τους εφόσον στόχος της είναι όπου συναντά τέτοιες περιπτώσεις να εξασφαλίζει ότι «οι ανήλικοι εργαζόμενοι θα έχουν τη φροντίδα που χρειάζονται και οι προμηθευτές θα έχουν την αντιμετώπιση που τους αναλογεί».

Keywords
Τυχαία Θέματα