Σεισμός στην Ιταλία! Ανεβαίνει και άλλο ο Γκρίλο

Σύμφωνα με την πρώτη μετεκλογική δημοσκόπηση που είδε το φως της δημοσιότητας στην Ιταλία που διενεργήθηκε από το ινστιτούτο Lorien Consulting και δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα affaritaliani.it, το Κίνημα των «5 Αστέρων» του Μπέπε Γκρίλο έχει ανοδικές τάσεις, φθάνοντας το 28,5%.

Εκτός από τον Γκρίλο, και οι ηγέτες των δύο μεγάλων κομμάτων κ. Μπερσάνι και Μπερλουσκόνι βλέπουν τα

ποσοστά των κομμάτων τους να ανεβαίνουν σε αντίθεση με τον κ. Μόντι, ο οποίος καταποντίζεται. Όμως και οι μικροί εταίροι των δύο μεγάλων συνασπισμών της Κεντροαριστεράς και της Κεντροδεξιάς συμπιέζονται και χάνουν μέρος της εκλογικής τους επιρροής.

Ειδικότερα, το «Δημοκρατικό Κόμμα» του Πιέρ Λουίτζι Μπερσάνι λαμβάνει 31,9%, ο «Λαός της Ελευθερίας» του Σίλβιο Μπερλουσκόνι παίρνει 31%, το «Κίνημα των 5 Αστέρων» του Μπέπε Γκρίλο κινείται στο 28,5% ενώ η κεντρώα συμμαχία του Μάριο Μόντι σημειώνει δραματική πτώση από το 10,6% στο 5,6%.

Τέλος, μικρότερα κόμματα όπως η «Ένωση Κέντρου» του κ. Καζίνι και το κόμμα «Μέλλον και Ελευθερία» του κ. Φίνι ουσιαστικά εξαφανίζονται από τον πολιτικό χάρτη αφού λαμβάνουν από 0,5% και 0,1% αντίστοιχα.

Keywords
Τυχαία Θέματα