Σενάριο για Ρώσο μεγιστάνα και Παναθηναϊκό

Ο Ιγκόρ Γιουσούβοφ σύμφωνα με δημοσιεύματα του Τύπου ενδιαφέρεται να αποκτήσει την ΚΑΕ Παναθηναϊκός και να γίνει ο διάδοχος των αδελφών Γιαννακόπουλων!

Παύλος και Θανάσης Γιαννακόπουλος τον τελευταίο χρόνο έχουν εκδηλώσει σε όλους τους τόνους ότι με το πέρας και της φετινής σεζόν έχουν αποφασίσει

να αποχωρήσουν από τον μπασκετικό Παναθηναϊκό.

Όπως φαίνεται, ο πρώτος υποψήφιος επενδυτής για τον έξι φορές πρωταθλητή Ευρώπης, εμφανίστηκε και σύμφωνα με την εφημερίδα «Deal», βρίσκεται σε συζητήσεις με ανθρώπους της «πράσινης» ΚΑΕ για να αναλάβει την ομάδα. Οι πληροφορίες μάλιστα προκύπτουν από τον Ρώσο μεγιστάνα!

Ο Γιουσούβοφ είναι πολυεκατομμυριούχος και ιδιοκτήτης του επενδυτικού fund Energy και επιθυμεί να κάνει επενδύσεις στην Ελλάδα, αν και αποκλείστηκε από τη ΔΕΠΑ. Ωστόσο το ενδιαφέρον του δεν μειώθηκε και όπως φαίνεται θέλει να επενδύσει και στον αθλητισμό, μέσω της ομάδας μπάσκετ του Παναθηναϊκού.

Ποιος είναι

Μέχρι το 2004 ο Ιγκόρ Γιουσούβοφ υπήρξε Υπουργός Ενέργειας της Ρωσίας και στη συνέχεια έγινε Ειδικός Σύμβουλος των Προέδρων Πούτιν και Μεντβέντεφ στα Ενεργειακά θέματα.

Η ρωσική ηγεσία του 2011 τον πρότεινε για τη θέση του επικεφαλής του λεγόμενου Gas OPEC, του οργάνου των χωρών-παραγωγών φυσικού αερίου και διατηρεί την θέση του στο ΔΣ της Gazprom.

Ο ελβετικός όμιλος Petropluss, με 3 διυλιστήρια συμπεριλαμβάνεται μέσα στο πεδίο δράσης του, ενώ θεωρείται και ως ο «δημιουργός» του γερμανορωσικού αγωγού του Nord Stream που κάνει επενδύσεις σε πετρέλαιο, φυσικό αέριο, ενέργεια, τηλεπικοινωνίες κ.α..

Τέλος κλείνει deal εξαγορών όπως τα Διυλιστήρια του Ίνγκολασταντ, του Κρεσιέρ στην Ελβετία και του Κόρτιον στην Βρετανία.

Πηγή: www.sentragoal.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα