Σφαγή στο εσωτερικό της Τρόικα

Σφαγή με απρόβλεπτες για την Ελλάδα συνέπειες εξελίσσεται αυτή την ώρα στο εσωτερικό της Τρόικα.

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο είπε επίσημα ότι ο κύριος Τόμσεν, που είναι ο εκπρόσωπος του θα έρθει την Δευτέρα στην Αθήνα

κανονικά για τις συνομιλίες με την Ελληνική Κυβέρνηση.

Μέχρι σήμερα το μεσημέρι και το Ευρωπαϊκό μέρος της Τρόικα δηλαδή η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και η Κομισιόν, δήλωναν ότι θα έρθουν κανονικά. Το μεσημέρι έγινε ευρύτερα γνωστή η μεγάλη έκταση των αντιδράσεων στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο εναντίον της Τρόικα την οποία κατηγορεί ως υπεύθυνη της αποτυχίας για οικονομική ανάκαμψη στην Ελλάδα.

Ο πρόεδρος του Κοινοβουλίου μάλιστα κύριος Σουλτς, ο οποίος είναι Γερμανός και ανήκει στο Σοσιαλδημοκρατικό κόμμα, με επίσημες δηλώσεις του στην Ιταλική εφημερίδα «La Republica» κατέστησε σαφές ότι θα αναζητηθούν ευθύνες από την Τρόικα χωρίς να αποκλείσει ακόμη και τις ποινικές ευθύνες και αναφέρθηκε ιδιαίτερα στο «κούρεμα» του χρέους το οποίο ζημίωσε συγκεκριμένους οίκους και φυσικά πρόσωπα.

Αργά το απόγευμα σήμερα στο υπουργείο Οικονομικών υπήρξε αναταραχή και διαρροή για οργή του υπουργού Οικονομικών κυρίου Στουρνάρα. Αιτία της οργής τα μισόλογα από τις Βρυξέλλες σύμφωνα με τα οποία «η Τρόικα θα έρθει αν πρώτα λάβει συγκεκριμένα στοιχεία από την Αθήνα». Αυτό είναι τελείως διαφορετικό και κύκλοι από την μέχρι τώρα διαβεβαίωση ότι το ραντεβού της Τρίτης θα γίνει κανονικά και από το υπουργείο Οικονομικών λένε ότι υπάρχει σφαγή μεταξύ Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Ευρωπαϊκής πλευράς, αλλά πιστεύει το υπουργείο Οικονομικών ότι δεν θα αφήσουν τον κύριο Τόμσεν να έρθει μόνος του στην Ελλάδα.

The post Σφαγή στο εσωτερικό της Τρόικα appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα