Σημαντική εξέλιξη στη Μονή Βατοπεδίου

Του Γιάννη Ντάσκα

Θυμάστε το περίφημο σκάνδαλο Βατοπεδίου στο οποίο πρωταγωνιστούσε και πρωταγωνιστεί ο Εφραίμ,ο ηγούμενος που μόνο ηγούμενου Μονής του Αγίου Ορους δεν ήταν η συμπεριφορά του;

Θυμάστε ότι ο Εφραίμ αιφνιδίως από εκεί που όλοι τον θεωρούσαν φιλοβρετανό εξαιτίας του πήγαινε-έλα του πρίγκιπα Κάρολου στη Μονή Βατοπεδίου εμφανίστηκε ξαφνικά στη Μόσχα και είχε δημόσια στήριξη από τη Ρωσία;

Η εξέλιξη

που σημειώθηκε αφορά την πρόεδρο του δικαστηρίου που είχε καταδικαστεί μαζί με τον Εφραίμ για «εξαφάνιση» επι 4 χρόνια της απόφασης που ήταν εις βάρος της
Μονής και θα εμπόδιζε την οικοδόμηση του σκανδάλου.

Η πρόεδρος Μαρία Ψάλτη γλίτωσε την απόλυση από την Δικαιοσύνη και μάλιστα με συντριπτική πλειοψηφία της Ολομέλειας του Αρείου πάγου.

Η Ολομέλεια με ψήφους 49 υπέρ και μόνο 4 κατά έκρινε ότι η πρόεδρος Δεν πρέπει να απολυθεί εξαιτίας της υπόθεσης αυτής και άρα θα συνταξιοδοτηθεί κανονικά σε 1,5 χρόνο.

Με δεδομένο ότι άλλοι δικαστικοί λειτουργοί με πολύ χειρότερα στην πλάτη τους παίρνουν και προαγωγές δίκαιη είναι η απόφαση.Καταδικάστηκε,εξέλιξη εντός σώματος δεν θα έχει και ως εκεί.

Το σκάνδαλο επι του σκανδάλου αυτού είναι ότι πέρασαν από τη γνωστοποίησή του και την έναρξη των δικαστικών ερευνών 4 χρόνια και ακόμα δεν υπάρχει παραπομπή για κανέναν σε συγκεκριμένη δίκη!Και ανάμεσά σε εκείνους εναντίον των οποίων απαγγέλθηκαν κατηγορίες είναι πολύ σημαντικά πρόσωπα του κρατικού μηχανισμού,όπως στο Νομικό Συμβούλιο του Κράτους,στην Κτηματική Εταιρεία του Δημοσίου κλπ.

Λέγεται ότι κάποιοι από αυτούς κρατούν άσους στο μανίκι κυρίως για το ποιοι κρύβονται πίσω από τις εξωχώριες κυπριακες και άλλες εταιρείες μέσω των οποίων διακινήθηκαν εκατομμύρια ευρώ.

Στοιχεία για αυτά έχουν και οι Ευρωπαίοι και οι Ρώσοι…

Να θυμηθείτε επίσης ότι το ελικόπτερο που μετέφερε στη Μονή Βατοπεδίου τον Πατριάρχη Αλεξάνδρειας έπεσε ,σκοτώθηκαν όλοι και μεταξύ αυτών και πρόσωπο γνωστό για τις σχέσεις του με μυστικές υπηρεσίες υπερδύναμης.Το ελικόπτερο κατά την φημολογία των ημερών εκείνων είχε διατεθεί να μεταφέρει στο Αγιο όρος και τον πρόεδρο Πούτιν αλλά εκείνος κατάφερε και το απέφυγε.

Λίγες ημέρες μετά την πτώση του ελικοπτέρου οι δυο λογιστές του Πατριαρχείου Αλεξάνδρειας πήγαν στην Αιγυπτο για να «τακτοποιήσουν» τα «θέματα».Για να μην μένει καμία αμφιβολία ότι το ελικόπτερο δεν έπεσε από…μόνο του οι δυο λογιστές ανατινάχτηκαν στο αεροδρόμιο του Καίρου την ώρα που μπήκαν στο αυτοκίνητο που είχαν αφήσει στο εκεί πάρκιγκ.Ο ένας (Κοσμίδης) σκοτώθηκε επι τόπου,ο άλλος τραυματίσθηκε και εξαφανίστηκε…

Keywords
Τυχαία Θέματα