Σημεία και τέρατα στον πολιτιστικό τομέα του δήμου Πατρέων

Σημεία και τέρατα στον πολιτιστικό τομέα! Ανακαλύφθηκε μπλοκ κρυμμένων εισιτηρίων σε ντουλάπα. Μήνυση κατ αγνώστων από Σκιαθά. Διαχειριστικός έλεγχος από Δημαρά. Κάποιοι σπεκουλάρισαν σε βάρος επετειακής εκδήλωσης της Ορχήστρας Πατρών.

Στο μεταξύ όπως γράφει ο Μιχάλης Βασιλάκης στην εφημερίδα “ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ” της Πάτρας, δ

Διαχειριστικό έλεγχο στον Πολιτιστικό Οργανισμό ζήτησε ο δήμαρχος Γιάννης Δημαράς να διενεργηθεί από το υπουργείο Οικονομικών σε μια προσπάθεια να περισώσει το κύρος του φορέα και να μην επωμιστεί τις

πολιτικές ευθύνες για την οικονομική αταξία. Αλλες δύο σακούλες με εισιτήρια περυσινής εκδήλωσης αναστάτωσαν χθες τον Πολιτιστικό Οργανισμό και τον Δήμο.

Η αναστάτωση προκλήθηκε όταν υπηρεσιακοί παράγοντες ανακάλυψαν και άλλα εισιτήρια από περυσινή εκδήλωση του φορέα μέσα σε μια ντουλάπα.

Το προσωπικό απομάκρυνε ακόμα και πολίτες που βρίσκονταν για συναλλαγές εκείνη την ώρα στον χώρο, ενώ ορισμένοι ζητούσαν να κληθεί η Αστυνομία και να ενημερωθεί αμέσως ο Γ. Δημαράς για τα νέα ευρήματα.

Ο δήμαρχος ζήτησε και έλαβε έγγραφη αναφορά από τα υπηρεσιακά στελέχη του Οργανισμού για τα επιπλέον εισιτήρια που βρέθηκαν. Στα γραφεία του Πολιτιστικού Οργανισμού μετέβη και η Αστυνομία (παρέλαβε τα εισιτήρια), ενώ ο υπό παραίτηση πρόεδρος του φορέα, Αντώνης Σκιαθάς, μετέβη στην ΕΛΑΣ και έδωσε κατάθεση, στην οποία ζητάει την ποινική διερεύνηση της υπόθεσης. Ο ίδιος ανακοίνωσε ότι κατατέθηκαν μηνύσεις κατ’ αγνώστων για το τετελεσμένο αδίκημα υπεξαγωγής εγγράφων και για πιθανό αδίκημα υπεξαίρεσης χρημάτων. Σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο Α. Σκιαθάς υιοθετεί ότι τα τελευταία γεγονότα έχουν σχεδιαστεί και ενορχηστρωθεί, άγνωστο με ποιο σκοπό. Επίσης, αναφέρεται στην ανακοίνωση ότι τα εισιτήρια βρέθηκαν «κατά τη διάρκεια αλλαγής της διαρρύθμισης των γραφείων και των επίπλων του λογιστηρίου, οπότε και άνοιξαν ένα μέχρι πρότινος κλειστό ερμάριο, στο οποίο και υπήρχαν εκατοντάδες εισιτήρια, από τις παλαιότερες εκδηλώσεις του Οργανισμού».

Αργά το μεσημέρι ανακοινώθηκε από τον Δήμο ότι ο Γ. Δημαράς «έδωσε εντολή στη διευθύντρια Οικονομικών Υπηρεσιών του Δήμου να ζητήσει από το υπουργείο Εσωτερικών τη διενέργεια ενδελεχούς διαχειριστικού ελέγχου από επιθεωρητές του υπουργείου Οικονομικών σε ό,τι αφορά τα έσοδα και τα έξοδα του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου από τη σύστασή του έως σήμερα, καθώς και τον έλεγχο των τιμολογίων που παρέλαβε προς εξόφληση από τα νομικά πρόσωπα που συνενώθηκαν για τη σύσταση του Πολιτιστικού Οργανισμού».

Πηγή: Pelop.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα