Σημειώστε το “μπουνίδι” μεταξύ Σόιμπλε-ΗΠΑ για τις γερμανικές οφειλές…

Του ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΑΣΚΑ

Κρατήστε τη σημερινή ημέρα και το βίντεο με τις δηλώσεις του Αμερικανού Υπουργού Οικονομικών Λιου και του Γερμανού Υπουργού Οικονομικών Σόιμπλε.

Ο Αμερικανός Υπουργός για ΠΡΩΤΗ φορά δημοσίως έκανε επίθεση στον Σόϊμπλε και στη Μέρκελ για την οικονομική πολιτική τους που δεν οδηγεί την Ευρώπη σε οικονομική ανάκαμψη. Χρειάζεται κατανάλωση, είπε ,άρα χρειάζονται χρήματα στην αγορά και όχι αφαίμαξη.

Ο Σόιμπλε

απάντησε ότι η Γερμανία δεν κάνει μαθήματα στις ΗΠΑ για την οικονομική τους πολιτική γιατί αυτοί ξέρουν ποια είναι η σωστότερη για το κράτος τους και δεν βοηθούν καθόλου τα δημόσια μαθήματα.

Κρατήστε αυτά τα βίντεο σκεφτείτε αν ο Σόιμπλε επιβάλει την οικονομική πολιτική που εκείνος και η Μέρκελ θεωρούν σωστή σε άλλες χώρες,όπως η Ελλάδα,η Ιταλία,η Ισπανία,η Πορτογαλία κόβοντάς τους την πρόσβαση στις αγορές παρότι οι δείκτες δεν είναι χειρότεροι από τους γερμανικούς σε χρέη ανά κεφαλή κλπ

Ύστερα σημειώστε ότι σήμερα που οι δυο Υπουργοί πλακώθηκαν (για να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους) δημοσίως η Ελλάδα έκανε την πιο αποφασιστική κίνηση των τελευταίων 70 ετών στο θέμα των οφειλών της Γερμανίας. Έδωσε σάρκα και οστά οικονομικά και νομικά στην απαίτηση η οποία θα μπει στο τραπέζι και θα μείνει εκεί μέχρι τέλους.

Κάντε τους συνδυασμούς και θα μας θυμηθείτε στο μέλλον….

Keywords
Τυχαία Θέματα