Σήμερα το μενού έχει: Trifle με Σοκολατένιο Brownie και Καραμέλα

Υλικά :
Για το brownie:
½ κούπα τσαγιού αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
¼ κούπας τσαγιού κακάο άγλυκο
2/3 κούπας τσαγιού ζάχαρη καστανή
½ κούπα τσαγιού βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
2 αυγά
½ κουταλάκι γλυκού σόδα
2 βανίλιες

Κρέμα:
400γρ. φυτική σαντιγί (κουτάκι)
160γρ. ζάχαρη άχνη
2 κουταλιές σούπας νουτέλα
1 κουταλάκι γλυκού άγλυκο κακάο σκόνη

Καραμέλα:
½ κούπα τσαγιού καστανή ζάχαρη
2/3 κούπας τσαγιού κρέμα γάλακτος
1 κουταλάκι γλυκού βούτυρο

Επιπλέον για το γαρνίρισμα:
100γρ. σοκολάτα

σπασμένη σε κομματάκια ή σοκολατάκια τεμαχισμένα (toffee) με γέμιση καραμέλα

Εκτέλεση:

Eτοιμάζουμε το brownie. Σε ένα μπολ βάζουμε τη ζάχαρη με το βούτυρο, χτυπάμε για λίγο. Προσθέτουμε τα αυγά, έπειτα το αλεύρι, το κακάο και τις βανίλιες. Αδειάζουμε σε μια στρογγυλή φόρμα 20εκ. ή ένα μικρό ταψάκι αφού πρώτα έχουμε στρώσει αντικολλητικό χαρτί ψησίματος. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο με αέρα στους 170ο για 20 λεπτά περίπου. Αφήνουμε να κρυώσει και κόβουμε με τα χέρια σε μικρά ακανόνιστα κομμάτια.
Ετοιμάζουμε τη καραμέλα. Σε ένα μικρό κατσαρολάκι βάζουμε όλα τα υλικά μαζί, ανακατεύουμε συνεχώς . Μόλις αρχίσει να δένει κατεβάζουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει καλά.
Ετοιμάζουμε τη κρέμα. Χτυπάμε με το μίξερ καλά τη φυτική κρέμα με τη ζάχαρη άχνη να γίνει αφράτη σαντιγί. Στη συνέχεια προσθέτουμε τη νουτέλα και τέλος το κακάο κοσκινισμένο.
Συναρμολόγηση. Τοποθετούμε στα ποτήρια με τη σειρά. Πρώτα μερικά κομμάτια από το brownie, λίγη σάλτσα καραμέλας, λίγη κρέμα με νουτέλα, ξανά μερικά κομμάτια brownie, σάλτσα καραμέλας, κρέμα και τέλος σπασμένα κομμάτια από τη γεμιστή σοκολάτα με καραμέλα.

Καλή Επιτυχία!

Keywords
Τυχαία Θέματα