Σκάνδαλο με υπεξαίρεση 1 εκατ. ευρώ στα Γιάννενα

Υπεξαίρεση «μαμούθ», ποσού που υπερβαίνει το 1 εκατ. ευρώ από τα ταμεία του δήμου Ιωαννίνων, αποκάλυψε σήμερα ο δήμαρχος της πόλης Φίλιππος Φίλιος. Σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε σήμερα ο κ. Φίλιος ανέφερε πως ο εσωτερικός έλεγχος ολοκληρώθηκε χθες το απόγευμα και ο σχετικός φάκελος θα παραδοθεί τη Δευτέρα στον εισαγγελέα. Παράλληλα, ο δήμαρχος προανήγγειλε πως θα κατατεθεί μήνυση κατά παντός υπευθύνου και θα πραγματοποιηθούν όλες οι προβλεπόμενες νομικές διαδικασίες. Συγκεκριμένα, στην έκθεση που υπογράφει η διευθύντρια των Οικονομικών Υπηρεσιών του δήμου εντοπίζεται ταμειακό

έλλειμμα 1.039.00 ευρώ.

«Οι πρώτες ενδείξεις για την ύπαρξη προβλήματος έρχονται λίγο πριν τις γιορτές της πόλης, όταν ο αντιδήμαρχος Οικονομικών διαπιστώνει μεγάλες ασυμφωνίες στοιχείων στο κλείσιμο ταμείου. Από την υπηρεσία αποδίδονται στην αλλαγή του πληροφοριακού προγράμματος. Επρόκειτο άλλωστε για ζητήματα που τα είχαν εντοπίσει και στο παρελθόν και επιλύονταν», δήλωσε ο δήμαρχος.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφων, ο δήμαρχος δήλωσε πως το κλειδί από το χρηματοκιβώτιο όπου φυλάγονται τα χρήματα σε ρευστό, υπάρχει μόνο ένα και βρίσκεται στα χέρια του ταμία.

Keywords
Τυχαία Θέματα