Σκαρφάλωσε στον τρούλο εκκλησίας για να διαμαρτυρηθεί

Στον τρούλο της Βασιλικής του Αγίου Πέτρου σκαρφάλωσε χθες και παραμένει μέχρι σήμερα ένας 49χρονος Ιταλός διαδηλωτής που διαμαρτύρεται εναντίον της ιταλικής κυβέρνησης και της ΕΕ, κρατώντας πανό στο οποίο αναγράφεται «Βοήθεια! Αρκετά με το Μόντι, αρκετά με την Ευρώπη, αρκετά με τις πολυεθνικές!»

Σύμφωνα με ιταλικά μέσα ενημέρωσης, πρόκειται για το Μαρτσέλο ντι Φινίτσιο ο οποίος έχει και στο παρελθόν πραγματοποιήσει διαμαρτυρίες, ενώ είχε σκαρφαλώσει στον τρούλο της Βασιλικής του Αγίου Πέτρου άλλη μία φορά, τον περασμένο Ιούλιο.

Το Reuters,

επικαλούμενο φίλο του, επισημαίνει ότι ο Ντι Φινίτσιο είναι ιδιοκτήτης μπιτς μπαρ και νοικιάζει ομπρέλες και ξαπλώστρες. Ο λόγος που διαμαρτύρεται είναι μία οδηγία της ΕΕ η οποία προβλέπει την πραγματοποίηση πλειστηριασμών για την εκμετάλλευση των παραλιών. Ο διαδηλωτής θεωρεί ότι το σχέδιο αυτό ευνοεί τις πολυεθνικές και θα οδηγήσει στην εξαφάνιση των μικρών επιχειρήσεων.

Στη διάρκεια της νύχτας, ο 49χρονος είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τους υπουργούς Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, Έντσο Μοάβερο, και Περιφερειακών Υποθέσεων, Πιέρο Νιούντι.

Στο σημείο βρίσκονται πυροσβεστικές δυνάμεις και άνδρες της υπηρεσίας ασφαλείας του Βατικανού που προσπαθούν να τον πείσουν να κατέβει.

Keywords
Τυχαία Θέματα