Σκέπασαν το Βρετανό πρωθυπουργό με σκωτσέζικη σημαία!

Του Γιάννη Ντάσκα

Όταν αναφέρεται κανείς στο ποδόσφαιρο και στο τένις και την προέλευσή τους,τη διάδοσή τους στον κόσμο θα είναι άδικο να μην αναφερθεί στη Μεγάλη Βρετανία.

Κι όμως η χώρα των 60 και πλέον εκατομμυρίων κατοίκων στο ποδόσφαιρο τις τελευταίες δεκαετίες δεν έχει απολύτως τίποτα σοβαρό σε επίπεδο εθνικών ομάδων όλων των κατηγοριών στο ποδόσφαιρο.
Και στο παγκόσμιο νέων που διεξάγεται τώρα και όπου είχε φτάσει και η εθνική μας ομάδα μέχρι τους 16 η αγγλική ήταν απούσα.
Πολλοί το αποδίδουν στην… παγκοσμιοποίηση της Βρετανικής κοινωνίας και στην αποδυνάμωση του εθνικού

«εγώ» τους.
Αυτό το «εγώ» πήγε να τονώσει όλη η βρετανική ελίτ σήμερα το απόγευμα στο Λονδίνο. Για πρώτη φορά μετά 77 χρόνια ένας Βρετανός ήταν πιθανόν να κέρδιζε το «δικό» τους τένις το Γουίμπλεντον.

Παρουσία του πρωθυπουργού Κάμερον, μελών της βασιλικής οικογένειας ,διαφόρων χαρακτηριστικών «σελέμπριτις» και… φρόκαλων της βρετανικής και παγκόσμιας κοινωνίας τα κατάφερε το νησί αλλά φευ…
Την ώρα που ο Βρετανός πρωθυπουργός Κάμερον πετάχτηκε από τη θέση του να πανηγυρίσει τη βρετανική νίκη μετά 77 ολόκληρα χρόνια πίσω του ο πρωθυπουργός της Σκωτίας ,με στέλεχος των σκωτσέζικων ξεδίπλωνε την σκωτσέζικη σημαία σε παγκόσμια λήψη!

Στις 18 Σεπτεμβρίου 2014 η Σκωτία κάνει δημοψήφισμα για το αν θα γίνει ανεξάρτητο κράτος. Κάτι που ακόμα “παίζεται” παρότι ο …Σον Κόνερι είναι υπέρ της ανεξαρτησίας ,όπως και ο σημερινός πρωθυπουργός. Αν ψηφίσουν «ναι» ο νικητής του Γουίμπλεντον μετά 77 χρόνια θα σημειωθεί ως Σκωτσέζος και οι Βρετανοί θα μείνουν με τη νίκη του Φρέντ Πέρρυ(εξ ου και τα γλωστά μπλουζάκια, παντελόνια) το 1936. Οταν τένις έπαιζαν οι πλούσιοι…

Ο σκωτσέζος νικητής Αντι Μάρεϊ ήταν πολύ χαρούμενος για τη νίκη, αλλά εξαιρετικά συγκρατημένος και δεν έκανε καμία αναφορά στη Βρετανία στο λόγο που κατά παράδοση εκφωνεί (υπό τύπον συνέντευξης) αμέσως μετά. Πολλοί το ερμήνευσαν ως προπομπό άλλης πορείας.
Για την ιστορία ηττήθηκε ο Βαλκάνιος (Σέρβος) Νόβακ Τζόκοβιτς ,ο οποίος έχει νικήσει στο ίδιο τουρνουά το 2001.
Και μέσα στο γήπεδο και γύρω από αυτό κυριαρχούσαν οι γαλανόλευκες σημαίες της Σκωτίας…

Keywords
Τυχαία Θέματα