«Σκληρό» σενάριο για τις συντάξεις


Με τον «εφιάλτη» των νέων περικοπών θα συνεχίζουν να ζουν οι συνταξιούχοι καθώς όπως όλα δείχνουν η Τρόικα δεν πείστηκε από τα ήδη σκληρά μέτρα που συμπεριλήφθησαν στη λίστα με τα 11,5 δις και τώρα το οικονομικό επιτελείο ξεκινά ένα νέο αγώνα δρόμου αναζητώντας μέχρι και την Κυριακή τρία δις επιπλέον.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Capital.gr

από τη λίστα με τα μέτρα που συνέταξε η Κυβέρνηση, η Τρόικα έχει συμφωνήσει   μόνο για τα 8,5 δις, όταν από το πακέτο των περικοπών υπολείπεται ακόμα ένα δις. Ουσιαστικά αν αυτό επαληθευτεί τότε η κυβέρνηση θα πρέπει να αναζητήσει συνολικά το 1/4 των μέτρων που απαιτούνται για να κλείσει το «δημοσιονομικό κενό» της επόμενης διετίας.

Αν λοιπόν το «σενάριο» επαληθευτεί για παράδειγμα: Ένας συνταξιούχος που λαμβάνει κύρια σύνταξη 1.600 ευρώ θα του επιβληθεί μείωση 15% σε όλο το ποσό των 1.600 ευρώ, και όχι μείωση 5% για τα πρώτα 1.000, μείωση 10% για τα επόμενα 1.000-1.300 και μείωση 15% για τα τελικά 1.300-1.600 ευρώ, όπως σχεδιαζόταν αρχικά με τις κλιμακωτές μειώσεις. Σε αυτό το σενάριο η περικοπή των δώρων θεωρείται δεδομένη, και φαίνεται πως αποκλείονται οι κλιμακωτές μειώσεις στην κύρια σύνταξη και στην θέση τους η μείωση θα αφορά το σύνολο της κύριας σύνταξης.

Keywords
Τυχαία Θέματα