Σκληρός πόλεμος ΣΥΡΙΖΑ- “Καθημερινής”

Σε ένα σκληρό «πόλεμο» έχει μετατραπεί η κόντρα ΣΥΡΙΖΑ – «Καθημερινής» με αφορμή ένα άρθρο του κ. Κασσιμάτη στο κυριακάτικο φύλο της εφημερίδας.

Το επίμαχο κείμενο αναφερόταν στην πολιτική βία από όπου και αν προέρχεται, κάνοντας ειδική μνεία στο ΣΥΡΙΖΑ, ενώ παράλληλα ευχαριστούσε την Χρυσή Αυγή, επειδή με την δράση

της δίνει την «ευκαιρία στη νομιμότητα να αναμετρηθεί, επιτέλους, με την οιονεί νομιμοποιημένη βία της Αριστεράς».

Το εν λόγω άρθρο εξόργισε το κόμμα της Κομμονδούρου, το οποίο αμέσως εξέδωσε ανακοίνωση, με παραλήπτη τον διευθυντή της εφημερίδας κοινοποιώντας του, πως είναι «άκρως προκλητική, εξοργιστική και πολιτικά απαράδεκτη η εξίσωση της πολιτικής και κινηματικής δράσης της Αριστεράς με τη φασιστική δράση της Χρυσής Αυγής. Δεν θα αφήσουμε αναπάντητα τα ολοκληρωτικού τύπου κηρύγματα ενάντια στη δημοκρατία και τους κοινωνικούς αγώνες που προωθούν τέτοιου είδους δημοσιεύματα».

Η «Καθημερινή» δημοσίευσε στο φύλο της Τρίτης όλη την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ και απάντησε σε αυτήν, λέγοντας πως  «η “K” έχει ως βασική της γραμμή την αντίθεσή της στη βία και την τρομοκράτηση συμπολιτών μας, ως όπλα διαμαρτυρίας ή επιβολής κάποιων απόψεων. Πιστεύει δε ότι πρέπει να υπάρχουν όρια στη διαμαρτυρία, αυτά που ορίζουν οι νόμοι της ελληνικής δημοκρατίας. Συνεπώς θα είναι αντίθετη σε κάθε μορφή βίας, είτε αυτή είναι “μαύρη” είτε “κόκκινη”».

Keywords
Τυχαία Θέματα