Σκουρλέτης: Δεν ανήκει στο ΠΑΣΟΚ ο κόσμος του ΣΥΡΙΖΑ

Με αιχμηρό τρόπο απάντησε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, Πάνος Σκουρλέτης, στην αποστροφή του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελου Βενιζέλου, ότι το ΠΑΣΟΚ δεν θα χαρίσει τον κόσμο του στον ΣΥΡΙΖΑ,

λέγοντας πως «στο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ δεν απαντήθηκε το κεντρικό ερώτημα “τι είναι το κεντροαριστερά σήμερα”. Αυτό που είδαμε δεν είναι το αναγεννημένο ΠΑΣΟΚ αλλά το παλαιό ΠΑΣΟΚ με τα ίδια στρατηγικά αδιέξοδα».

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, ο κ. Σκουρλέτης ανέφερε χαρακτηριστικά: «Άκουσα τον κ. Βενιζέλο να λέει ότι δεν θα χαρίσουμε τον κόσμο μας στον ΣΥΡΙΖΑ. Χαρίζεις, όμως κάτι που σου ανήκει. Δεν του ανήκει ο κόσμος αυτός και είναι αρκετά υποτιμητικό να θεωρείς δεδομένους κάποιους ανθρώπους, κάποιους πολίτες».

«Το κύριο στρατηγικό ζήτημα “τι είναι κεντροαριστερά σήμερα;”, δεν απαντήθηκε. Εγώ είδα το παλαιό ΠΑΣΟΚ, του Τσουκάτου, του Βενιζέλου, του Ακη, να είναι εκεί. Αυτό δεν είναι το νέο ΠΑΣΟΚ, δεν είναι το αναγεννημένο ΠΑΣΟΚ. Είναι το παλαιό ΠΑΣΟΚ, με τα ίδια στρατηγικά αδιέξοδα, διότι αν δεν απαντήσει στο κρίσιμο ζήτημα που είναι η τομή στην ελληνική κοινωνία, το μνημονιακό πρόγραμμα, αυτό το ακραίο, αντικοινωνικό πρόγραμμα, τότε για ποια κεντροαριστερά μιλάς;», διερωτήθηκε δε, ο εκπρόσωπος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, εκτιμώντας πως «δεν χρειάζεται επαναπροσδιορισμός μιας προγραμματικής συμφωνίας», δηλαδή των κυβερνητικών εταίρων, η οποία, έτσι κι αλλιώς, όπως επεσήμανε, ήταν κουρελόχαρτο, «αλλά επαναπροσδιορισμός πολιτικής».

Keywords
Τυχαία Θέματα