ΣΟΚ: 53 υπάλληλοι για κάθε έναν ασθενή στην πολυκλινική!

Του Γιάννη Ντάσκα

Μακάρι να μην έχουμε ακούσει καλά αυτές τις ημέρες μερικά από όσα ειπώθηκαν και προκύπτουν στο χώρο της Υγείας.

Αρχίζουμε από τον Υπουργό Υγείας Αδωνη Γεωργιάδη. Μακάρι να μην την είχε πει αλλά την είπε και την άκουσε το πανελλήνιο τη φράση « αν είχατε απολυθεί θα καταλαβαίνατε τι εστί βερίκοκο».

Ο έχων ανάγκη εργασίας οικογενειάρχης έχει φόβο για την επιβίωσή του και της οικογένειάς του και δεν ψάχνει τα βερίκοκα.

Σε ποιους την είπε;

Σε εκπρόσωπο εργαζομένων στην «Πολυκλινική»,την οποία ρωτούσε που είναι το πρόβλημα αν αντί της Πολυκλινικής λέγονται υπάλληλοι
του «Ευαγγελισμού» και μετακινηθούν ένα χιλιόμετρο πιο πέρα.

Την εκπρόσωπο των εργαζομένων κ. Κυριού κάλεσε να απαντήσει στο ίδιο ερώτημα το δελτίο ραδιοφωνικών ειδήσεων του ΣΚΑΙ σήμερα το μεσημέρι.

Μακάρι να μην είχαμε ακούσει τι(δεν) απάντησε γιατί αμέσως σκεφτήκαμε πόσο δίκιο έχει ο Α. Γεωργιάδης. Αμέσως σκεφτήκαμε ότι από κάποιους αναθεματισμένους συνδικαλιστές όλων των χώρων κατάπροδόθηκαν θέσεις εργασίας και εργαζόμενοι.

Και εκεί που νομίζαμε ότι τα ακούσαμε τα χειρότερα τη ρώτησε η κ.Ακριβοπούλου που παρουσίαζε τις ειδήσεις με σαφώς φιλικό(και σωστά) προς τους εργαζόμενους τρόπο πόσοι είναι σήμερα οι εργαζόμενοι στην «Πολυκλινική» Και απάντησε αμέσως: πεντακόσιοι έντεκα(511) είμαστε».

Σίγουρη η κ. Ακριβοπούλου ότι οι 511 εργαζόμενοι θα νοσηλεύουν τουλάχιστον 150 με 200 άτομα σε αντίστοιχα κρεβάτια τη ρώτησε πόσοι είναι ΣΗΜΕΡΑ οι νοσηλευόμενοι εντός της Πολυκλινικής.

Ψάχνουμε ακόμα γιατί δεν πιστεύουμε ότι ακούσαμε καλά να απαντά ότι σήμερα οι νοσηλευόμενοι είναι οκτώ(8) άτομα.

Ζητήσαμε επίσημα αριθμό νοσηλευομένων και μόλις τον έχουμε θα επανέλθουμε.

Η εκπρόσωπος των εργαζομένων είπε ότι παρέχεται και βοήθεια σε εξωτερικά ιατρεία σε πολλά άτομα καθημερινά.

Εάν κάνει κανείς μια έφοδο στον Ευαγγελισμό θα βρεί όχι οκτώ(8) αλλά άνω των 100 ελεύθερων κρεβατιών που δεν καλύπτονται γιατί ,όπως σε κάθε κρατικό νοσοκομείο οι διευθυντές είναι κλινικάρχες και τα κρατούν για «καλούς πελάτες»…

Στην τελευταία απογραφή το Λεκανοπέδιο έχει πληθυσμό 3,8 εκατομμύρια και όχι 5 εκατομμύρια ,όπως μας έλεγαν.

Ερώτημα: Πόσοι είναι συνολικά οι εργαζόμενοι στα κρατικά νοσοκομεία του Λεκανοπεδίου;

Όταν δοθεί η απάντηση(θα τη δώσουμε εμείς) θα δείτε ότι αναλογικά έχουμε πολύ περισσότερους από τις άλλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες.

Να πάνε λοιπόν και να προσφέρουν βοήθεια από τα μεγάλα κρατικά νοσοκομεία στα οποία πεθαίνουν στην ΑΝΑΜΟΝΗ( έχουμε τέτοιο περιστατικό) στα εξωτερικά ιατρεία άνθρωποι γιατί δεν υπάρχει προσωπικό.

Άλλο απόλυση,που δεν πρέπει να υπάρξει εάν υπάρχουν ανάγκες και άλλο «δικό μας μαγαζί στην Πολυκλινική και όχι υπάλληλοι στον Ευαγγελισμό».

Στο περασμένο φύλλο είχαμε δημοσιεύσει έναν κατάλογο με τα έξοδα διαφόρων νοσοκομείων και κλινικών.

Είναι αλήθεια ότι ξοδεύονται 25.000 ευρώ το μήνα ως έξοδα καθαριότητας σε κτήριο κλινικής που είναι ΚΛΕΙΣΤΟ;

Από την απάντηση θα καταλάβετε τι εννοούμε «δικό μας μαγαζί»…
Keywords
Τυχαία Θέματα