ΣΟΚ: Γυναίκα εκτροφέας βασάνιζε 70 σκυλάκια. Προεκτάσεις και στην Ελλάδα από το θέμα! (ΒΙΝΤΕΟ+ΦΩΤΟ)

Κάτω από άθλιες και τραγικές συνθήκες μια γυναίκα-εκτροφέας σκύλων, της περίφημης ράτσας yorkshire terrie, κρατούσε φυλακισμένα στο υπόγειο του σπιτιού της στην Πολωνία 70 θηλυκά σκυλάκια. Το θέμα ήρθε στο φως της δημοσιότητας από καταγγελίες αγνώστων που κάνανε λόγο για τρομερή δυσοσμία που προερχόταν από το σπίτι της γυναίκας αυτής αλλά και έντονα γαβγίσματα, γεγονός που προκάλεσε την επέμβαση φιλοζωικών οργανώσεων αλλά και της Πολωνικής Αστυνομίας.

Οι φωτογραφίες αλλά και τα βίντεο που δόθηκαν στη δημοσιότητα προκαλούν σοκ,

θλίψη, οργή και αηδία καθώς είναι ολοφάνερο πως τα συμπαθέστατα τετράποδα ήταν ταλαιπωρημένα και βασανισμένα, στερούμενα κάθε στοργής και φροντίδας! Το θέμα έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις στη χώρα αλλά και σε πολλές χώρες του κόσμου μεταξύ αυτών και η Ελλάδα, καθώς η εν λόγω εκτροφέας ήταν παγκοσμίου φήμης και προμήθευε τόσο ιδιώτες όσο και pet shop με κουταβάκια της περιζήτητης αυτής ράτσας (yorkshire-terrie) που λόγω του μεγέθους τους αλλά και της άνετης διαβίωσης τους στο σπίτι και την ιδιαίτερη αγαπησιάρικη συμπεριφορά που επιδεικνύουν προς τα αφεντικά τους, είναι πολύ αγαπητά και περιζήτητα.

Η «κυρία» που προφανώς γνώριζε όλα αυτά και παρότι ήταν επίσημη εκτροφέας σκύλων με τις ανάλογες άδειες και πιστοποιήσεις (συμμετείχε και σε διεθνείς εκθέσεις σκύλων σε πολλές χώρες) προφανώς δεν διέθετε ίχνος αγάπης προς το είδος που κλήθηκε να αναπαράγει σύμφωνα με τις διεθνείς αλλά και τις εγχώριες οδηγίες-κανονισμούς, και με απώτερο σκοπό το κέρδος, έκλεισε στο υπόγειο της μυστικά και παράνομα και δίχως τις απαιτούμενες πιστοποιήσεις (pedigree) τα οποία υποσίτιζε και τα είχε τοποθετημένα μέσα σε άθλια κλουβιά, με μόνο σκοπό το ζευγάρωμα με νόμιμα υπό την κατοχή της σκυλιά και την πώληση των κουταβιών ως καθαρόαιμα και , πιστοποιημένα, μόνο που στα σχετικά χαρτιά και τα γενεαλογικά δέντρα κατέγραφε ψεύτικα στοιχεία.

Το γεγονός αυτό θέτει εν αμφιβόλο πολλούς εκτροφείς σε όλο τον κόσμο καθώς δεν είναι λίγοι εκείνη που προμηθεύτηκαν κουταβάκια από την συγκεκριμένη εκτροφέα-τέρας, μερικοί εξ αυτών και εδώ στην Ελλάδα, που κινδυνεύουν με ανάκληση των πιστοποιήσεων και να βρεθούν ξεκρέμαστοι. Για το λόγω αυτό τόσο εκτροφείς από όλο τον κόσμο, και από τη χώρα μας, όσο και φιλοζωικές οργανώσεις έχουν ξεκινήσει διεθνώς νομικές διαδικασίες εναντίον της κακότροπης και απαράδεκτης εκτροφέα, απαιτώντας την παραδειγματική τιμωρία της, για απάτη αλλά και βασανισμό ζώων!

Οι Έλληνες εκτροφείς πάντως, που ήρθαμε σε επαφή μαζί τους, είναι εξοργισμένοι με το συμβάν και διαβεβαιώνουν πως όσοι έχουν αποκτήσει σκυλάκι της συγκεκριμένης ράτσας στην Ελλάδα δεν έχουν να ανησυχούν για τίποτα.

Πάντως η Πολωνή εκτροφέας έχει συλληφθεί από τις αρχές και αντιμετωπίζει κατηγορίες που επιφέρουν ποινή φυλάκισης μέχρι και 3 χρόνια. Ενώ τα δύστυχα σκυλάκια κατασχέθηκαν και μεταφέρθηκαν σε φιλοζωικές όπου τους παρασχέθηκαν όλες οι φροντίδες.

Keywords
Τυχαία Θέματα