Σουφλέ κοτόπουλου με λαζάνια και σπανάκι

ΥΛΙΚΑ:
• 12 φύλλα λαζάνια
• 3 φιλέτα στήθος κοτόπουλου ψιλοκομμένο
• 1/3 φλ. ελαιόλαδο
• 1 σκελίδα ολόκληρη σκόρδο
• 500 γραμμ. σπανάκι Μπαρμπα-Στάθης
• 800 γραμμ. (2 συσκευασίες των 400 γραμμ.) ντοματάκια κονκασέ
• 1 κ.γλ. ζάχαρη
• 1/2 φλ. λευκό ξηρό κρασί
• 1 φλ. τριμμένη γραβιέρα
• αλάτι – πιπέρι
• μπεσαμέλ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Εάν χρησιμοποιήσουμε κατεψυγμένο σπανάκι, το αφήνουμε να ξεπαγώσει. Καθαρίζουμε και πλένουμε το σπανάκι. Το ζεματάμε για 2΄ σε αλατισμένο νερό που βράζει στη συνέχεια το μεταφέρουμε σε μπολ

με κρύο νερό για να κοπεί ο βρασμός και να διατηρήσει το πράσινο χρώμα του.

Το στραγγίζουμε σε σουρωτήρι. Στο ελαιόλαδο σοτάρουμε το κοτόπουλο μαζί με τη σκελίδα σκόρδο για 8΄-10΄ σε μέτρια φωτιά.

Σβήνουμε με το κρασί κι αφού εξατμιστεί το αλκοόλ προσθέτουμε τα ντοματάκια, τη ζάχαρη και σκεπάζουμε. Αφήνουμε να σιγοβράσει για 10΄. Αλατοπιπερώνουμε.

Σε λαδωμένο πυρίμαχο σκεύος ρίχνουμε μία κουτάλα μαγειρεμένο κοτόπουλο, να κάνει στρώση. Τοποθετούμε επάνω 1 στρώση λαζάνια (6 κομμάτια). Ρίχνουμε μία κουτάλα κρέμα.

Από πάνω τοποθετούμε όλο το σπανάκι σε μία στρώση, απλωτά. Επαναλαμβάνουμε μία στρώση λαζάνια (6 κομμάτια), μία κρέμα και το υπόλοιπο κοτόπουλο. Τελειώνουμε με την υπόλοιπη κρέμα και πασπαλίζουμε την τριμμένη γραβιέρα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ΟC για 45΄-50΄, μέχρι να ροδίσει και να κάνει κρούστα.

Keywords
Αναζητήσεις
λαζανια με σπανακι κ κοτοπουλο, λαζανια με κοτοπουλο και σπανακι
Τυχαία Θέματα