Σουλτς: Η Τρόικα θα «λογοδοτήσει» στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο συναντήθηκε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς, ο οποίος δήλωσε χαρακτηριστικά ότι Τρόικα να εμφανίζεται ως μια ανώνυμη δύναμη που επεμβαίνει στη ζωή των ανθρώπων και δεν είναι υπόλογη.

Ο υποψήφιος πρόεδρος της ΕΕ πρότεινε να ανοίξει συζήτηση για μια

νέα πλατφόρμα, στην οποία θα προβάλλεται η Ευρώπη, και στην Ελλάδα. Σημείωσε, επίσης, ότι αυτό που χρειάζονται οι λαοί, οι απλοί άνθρωποι, είναι η εμπιστοσύνη τόσο μεταξύ των διαφόρων πλευρών όσο και προς τον εαυτό τους.

Μίλησε για μια “ήπια μορφή” εμπιστοσύνης των επενδυτών προς την Ελλάδα, που όμως χρειάζεται ενίσχυση.

Υπογράμμισε την ανάγκη αντιμετώπισης της ανεργίας και της πιστωτικής ασφυξίας για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Επίσης δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην ελληνική επιχειρηματικότητα, λέγοντας ότι το πρώτο και κύριο μέτρο θα πρέπει να είναι η δανειοδότηση των επιχειρήσεων.

Από τη μεριά του, ο κ. Βενιζέλος είπε ότι είναι “ευτυχής”, επειδή έχει συνυπογράψει την υποψηφιότητα του κ. Σουλτς για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Για μια ακόμη φορά επανέλαβε πως το μεγάλο πρόβλημα για την αντιμετώπιση της κρίσης είναι ότι “έχουμε απέναντί μας μια συντηρητική Ευρώπη”.

Ο κ. Βενιζέλος εκτίμησε πως, αν η Ελλάδα είχε μια διαφορετική μεταχείριση, θα υπήρχαν καλύτερα αποτελέσματα και αναφέρθηκε στην πρωτοβουλία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου να καλέσει την Τρόικα να εξηγήσει το δημοσιονομικό πρόγραμμα που επιβάλλει σε χώρες του Νότου.

Ο υπουργός Εξωτερικών εξέφρασε την ελπίδα ότι η ενεργή συμμετοχή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου θα συνεχιστεί και σημείωσε πως η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πρέπει να σταθεί στο θεσμικό ρόλο της, γιατί έχει μειωθεί.

Αναφέρθηκε επίσης στην ετοιμότητα, όπως είπε, του κ. Σουλτς να αναληφθούν χρηματοδοτικές πρωτοβουλίες για την ενίσχυση της ελληνικής οικονομίας και συγκεκριμένα των επενδύσεων.

Επιπλέον, προέτρεψε να συνεχιστούν οι κινήσεις για την στήριξη της κοινωνικής συνοχής και της ανάσχεσης της ανεργίας.

Τέλος, ο κ. Βενιζέλος χαρακτήρισε “συγκεκριμένο, αισιόδοξο και απαιτητικό” το περιεχόμενο της συζήτησής του με τον κ. Σουλτς.

The post Σουλτς: Η Τρόικα θα «λογοδοτήσει» στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα