Στα 27,5 δις οι κεφαλαιακές ανάγκες τεσσάρων τραπεζών

Σύμφωνα με έκθεση της BlackRock, που δημοσιοποίησε σήμερα η Τράπεζα της Ελλάδος, στο ποσό των 27,5 δισ. ευρώ υπολογίζονται οι κεφαλαιακές ανάγκες των τεσσάρων συστημικών τραπεζών, της Εθνικής Τράπεζας, της Alpha Bank, της Eurobank

και της Τράπεζας Πειραιώς.

Η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών θα επιταχυνθεί προσεχώς, μετά την εκταμίευση της δόσης, και θα ολοκληρωθεί μέχρι τον Απρίλιο του 2013. Πάντως, εκτιμάται ότι το συνολικό ποσό που θα απαιτηθεί θα είναι μικρότερο των 48,8 δισ. ευρώ, που προσδιορίστηκε τον περασμένο Μάρτιο με το PSI.

Επίσης στην έκθεση της Τράπεζας, τίθεται στην τελική ευθεία και η διαδικασία ιδιωτικοποίησης του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, ενώ προσδιορίζονται και οι κεφαλαιακές ανάγκες του Τ.Τ. στο ποσό των 4 δισ. ευρώ. Πληροφορίες αναφέρουν, ότι οι διαδικασίες για την πώλησή του θα λάβουν χώρα εντός του πρώτο δεκαπενθημέρου του Ιανουαρίου. Η μέθοδος θα είναι αντίστοιχη εκείνης που εφαρμόστηκε στην περίπτωση της Αγροτικής Τράπεζας, με το διαχωρισμό του Τ.Τ. σε «καλή» και «κακή» τράπεζα και την πώληση της «καλής».

Σχετικά άρθρα:

Royal Bank: “Βασιλικά” κίνητρα για εθελούσια στην ΕλλάδαΗ S&P δεν αναβαθμίζει τις τράπεζες
Keywords
Τυχαία Θέματα