Στα δύο η ΚΕΔΕ-Θυελλώδες Συμβούλιο

Σε κλίμα έντασης και με πολλές λεκτικές αντιπαραθέσεις διεξάγεται η πολύωρη συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΚΕΔΕ.

Εκδηλώνονται 2 τάσεις στο Συμβούλιο της ΚΕΔΕ. Μια ήπια του προέδρου Κώστα Ασκούνη και η περισσότερο αδιάλλακτη που ζητά ακόμα και ομαδικές παραιτήσεις δημάρχων και Δημοτικών Συμβουλίων κι εκφράζεται από το Σίμο Δανιηλίδη.

Η εσωτερική διάσπαση της ΚΕΔΕ θα είναι περισσότερο εμφανής αμέσως μετά το

15Αύγουστο όταν θα γίνουν περισσότερο εκρηκτικές οι κινητοποιήσεις στον χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Η ήπια γραμμή που προσπαθεί να περάσει το προεδρείο, είναι μια ακόμη προσπάθεια να πεισθεί η κυβέρνηση για την αντισυνταγματικότητα των αποφάσεων της και για την αδικία που επιβάλλει με τις οριζόντιες περικοπές προσωπικού.

Τα θέματα της διαθεσιμότητας – κινητικότητας Δημοτικών Αστυνομικών και Σχολικών Φυλάκων και του Οικονομικού Παρατηρητηρίου Ο.Τ.Α., αναδεικνύουν μια δηλωμένη πλέον διάθεσή , για προσφυγή τόσο στην Ελληνική Δικαιοσύνη, όσο και τα Ευρωπαϊκά Δικαστήρια, προκειμένου να αποδείξουν «αντισυνταγματικότητα των Άρθρων του Πολυνομοσχεδίου, που αφορούν την Τοπική Αυτοδιοίκηση».

Παράλληλα, οι Δήμαρχοι θα προχωρήσουν σε μία ευρεία καμπάνια ενημέρωσης των τοπικών κοινωνιών, στην προσπάθειά τους να «περάσουν» στο ευρύ κοινό την πραγματική «εικόνα» της Τοπικής Αυτοδιοίκησης «κι όχι αυτή, που σκόπιμα κάποιοι παρουσιάζουν…» όπως χαρακτηριστικά ακούσθηκε από μέλη του Προεδρείου της ΚΕΔΕ.

Πάντως, απομακρύνονται τα σενάρια περί «ομαδικών παραιτήσεων Δημάρχων και Δ.Σ. πόλεων» καθώς και των «λουκέτων» σε Δήμους.
Όμως, κατά την πορεία υιοθέτησης των τελικών αποφάσεων, δεν έλειψαν και οι εσωτερικές – εσωκομματικές κόντρες, με τον Δήμαρχο Νεάπολης – Συκεών, Σίμο Δανιηλίδη, να ασκεί έντονη κριτική προς τη Διοίκηση της ΚΕΔΕ, σχετικά με τους χειρισμούς της, ως προς την κατάθεση και την τελική ψήφιση του Πολυνομοσχεδίου, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Τραγικά αποτυχημένες οι κινητοποιήσεις μας για το Πολυνομοσχέδιο…».

Ένταση κι ανάμεσα σε μέλη του Δ.Σ. της ΚΕΔΕ και τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη, με αφορμή την «επιστολή των 5», με φράσεις, όπως…, «Μας προσβάλλετε, μας υπονομεύετε…» να ακούγονται από τα μέλη του Δ.Σ. της ΚΕΔΕ και τον Γιάννη Μπουτάρη να ανταπαντά…, «Δεν θα απολογηθώ για την πρωτοβουλία μας. Ήταν απλά μία κοινή σκέψη, η οποία σε καμία περίπτωση δεν υποσκάπτει την ΚΕΔΕ. Εμείς ακολουθούμε τις αποφάσεις της».

Keywords
Τυχαία Θέματα