Στα «λιοντάρια» η οικογένεια του συλληφθέντος

Του Γιάννη Βασιλακόπουλου

Πάταγο έκανε η ανακοίνωση της Αστυνομίας ότι ο ένας από τους δυο υπόπτους για συμμετοχή στους «Πυρήνες της Φωτιάς» είναι ο Χαρίσης – Πούλος Φοίβος του Γεωργίου και της Ουρανίας. Όπως αποδείχτηκε στη συνέχεια ο πατέρας του είναι συνδικαλιστής του ΣΥΡΙΖΑ, κάτι που επιβεβαίωσε και ό ίδιος.

Σύμφωνα με πληροφορίες η μητέρα του Ουρανία Πούλου έχει διοριστεί στη Βουλή

τον Μάρτιο του 2010 με σύμβαση ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου επί τον ημερών της προεδρίας Φίλιππου Πετσάλνικου.

Οφείλουμε βεβαίως να διευκρινίσουμε ότι σε κανένα δημοκρατικό Δίκαιο του κόσμου δεν στοιχειοθετείται οικογενειακή ευθύνη –η οποία είναι χαρακτηριστικό φασιστικών και ναζιστικών καθεστώτων του παρελθόντος. Σε κάθε περίπτωση, εντύπωση προκαλεί η τεράστια άνεση με την οποία η ΕΛ.ΑΣ διέρρευσε πληροφορίες μέχρι τέταρτης γενεάς των συλληφθέντων, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, δημοσιοποίησε το ένταλμα σύλληψης τρεις ημέρες μετά την έκδοσή του και δυο ημέρες πριν τη γενική απεργία της ερχόμενης Τετάρτης. Με τη λογική αυτή το γεγονός ότι ο έτερος των συλληφθέντων είναι γιος απόστρατου στρατιωτικού, θα μπορούσε να ενοχοποιήσει (!) τους απόστρατους αξιωματικούς για παράδειγμα;

Είναι αξιοσημείωτο επίσης ότι η διαρροή όλων των στοιχείων για τους δυο συλληφθέντες συνέπεσε με τις κατηγορίες εναντίων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ για τα γεγονότα στις Σκουριές Χαλκιδικής.

Keywords
Τυχαία Θέματα