Στα πράσα οι άρπαγες του Υμηττού!

Του ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΑΣΚΑ
Καταπέλτης για την οικογένεια Ν. και τις προσπάθειές που κάνει να αρπάξει τον Υμηττό είναι ο γνωστός για την ακεραιότητά του εισαγγελέας Εφετών, Ισίδωρος Ντογιάκος. Ταυτόχρονα, το πόρισμα, το οποίο συνέταξε ο κ. Ντογιάκος και το υποβάλλει ως πρόταση στο Συμβούλιο Εφετών της Αθήνας, είναι κόλαφος και για τον πρώην υπουργό Οικονομικών, κ. Αλογοσκούφη, αλλά και για πολιτικές ομάδες των δύο μεγάλων κομμάτων εξουσίας. Κι αυτό γιατί στελέχη των δύο κομμάτων προσπαθούν χρόνια να μετατρέψουν όλη την πλαγιά του

Υμηττού σε… οικόπεδα. Όπως ακριβώς έκαναν επί χρόνια στην Πεντέλη και επιχειρούν τώρα, παράλληλα με τον Υμηττό, να βάλουν γερά πόδι και στην Πάρνηθα.
Μπροστάρηδες διάφορες οικογένειες κατά περιοχή. Στην αρχή ήταν οι Ηλιόπουλοι, οι Δάσιοι, στην προκειμένη περίπτωση οι Ν. και οι κληρονόμοι. Η δύναμή τους γίνεται εύκολα αντιληπτή, αλλά και η πορεία τους, αν ρίξει κανείς μια ματιά στις διευθύνσεις, όπως αυτές τις αναφέρει το βαρύτατο κακουργηματικό κατηγορητήριο που απαγγέλλει ο κ. Ντογιάκος. Όλοι Παλαιό Ψυχικό, Κηφισιά, σε πανάκριβα δηλαδή προάστια. Είναι οι απόγονοι των κτηνοτρόφων… Όπως θα διαβάσετε, έγιναν πανίσχυροι νοματαίοι και με τη μέθοδο της πώλησης δημόσιας γης. Οι πρόγονοι ήταν, βέβαια, κτηνοτρόφοι, προφανώς, οι διάδοχοι θα είχαν και άλλα επαγγέλματα, αλλά το να έχει κανείς 400 ζεύγη γης (κάτι εκατοντάδες στρέμματα) και να πουλάει τουλάχιστον 5.000 στρέμματα στην Αττική τον κάνει ζάπλουτο.
Ο εισαγγελέας Εφετών διεξήγαγε έρευνα σε όλη την πορεία της ιδιοκτησίας που διεκδικεί η οικογένεια Ν. και οι κληρονόμοι της και το αποτέλεσμα είναι πραγματικός καταπέλτης. Ευθέως και ορθά-κοφτά ο εισαγγελέας τους εμφανίζει ως άρπαγες και καταχραστές της δημόσιας περιουσίας και είναι βέβαιο ότι, αν ήταν Ιάπωνες, θα έκαναν χαρακίρι από ευθιξία.
Αντί αυτού, το θράσος περισσεύει. Μια από τις κληρονόμους –που διώκεται και αυτή– είχε τοποθετηθεί από την κυβέρνηση Καραμανλή σε 13 θέσεις (ερώτηση-καταγγελία στη Βουλή είχε γίνει), μεταξύ των οποίων δύο καίριες: νομική σύμβουλος στο υπουργείο Οικονομίας και στην κτηματική εταιρεία του Δημοσίου! Όταν άρχισαν οι αποκαλύψεις, για να μας φιμώσει στην έρευνα και το ρεπορτάζ μας, έκανε αγωγή συνδέοντας δύο εντελώς άσχετα ρεπορτάζ. Το δικό μας για τον Υμηττό με ένα άσχετο ρεπορτάζ του «ΒΗΜΑΤΟΣ», στο οποίο απλώς κάναμε στο τεύχος εκείνο του περιοδικού («ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ») αναφορά ΠΑΡΑΛΛΗΛΗ και άσχετη με την ίδια. Θα μας είχε τσακίσει εντελώς με τη βοήθεια πολιτικών και δικαστών και θα είχε κερδίσει τον Υμηττό η οικογένεια, αν δεν αντιδρούσαν με σθένος οι δήμοι της Ηλιούπολης, της Αργυρούπολης, του Υμηττού κ.λπ. και αν δεν διεκδικούσαν στα δικαστήρια τον δημόσιο χαρακτήρα των εκτάσεων του Υμηττού, αλλά και κτισμάτων στους δήμους, τα οποία η οικογένεια διεκδικούσε και διεκδικεί ως χτισμένα πάνω σε δικά της κτήματα.

Φεουδάρχες
Για να αντιληφθεί κανείς νοοτροπίες που παραπέμπουν σε φεουδάρχες της αντίστοιχης εποχής, η κληρονόμος των Ν., ενώ ήταν νομική σύμβουλος στο υπουργείο, υπέβ

Keywords
Τυχαία Θέματα