Σταϊκούρας: Τομή η προκατοβολή των συντάξεων στο Δημόσιο

Σύμφωνα με τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα, «τομή» αποτελεί για τον δημόσιο τομέα η ρύθμιση για την προκαταβολή σύνταξης που περιλαμβάνεται στο συνταξιοδοτικό νομοσχέδιο που συζητά η ολομέλεια της Βουλής.

Ο αναπληρωτής υπουργός, ανέφερε μεταξύ άλλων ότι μολονότι υπήρξαν και στο παρελθόν, από το 1982, διατάξεις για προκαταβολή της σύνταξης στους συνταξιούχους του Δημοσίου,αλλά «δεν είχαν εφαρμοστεί ποτέ» γιατί η διαδικασία που προέβλεπαν «ήταν γραφειοκρατική και επιβάρυνε το διάστημα του χρόνου

για την απονομή της σύνταξης. Θα έπρεπε ο φάκελος να εξεταστεί δύο φορές (μία για την προκαταβολή και μία για την κανονική σύνταξη), ενώ τώρα όλα θα γίνονται ηλεκτρονικά, χωρίς μεσολάβηση υπαλλήλων».

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών ανακοίνωσε ότι θα κάνει νομοτεχνική προσθήκη στο άρθρο για τη διενέργεια δημοσιονομικών ελέγχων από ιδιωτικές εταιρείες με την οποία θα ορίζεται ότι κάθε έλεγχος θα διεξάγεται υπό την παρουσία δημόσιου υπαλλήλου, προκειμένου να μην εγείρονται ζητήματα αντισυνταγματικότητας.

Η συζήτηση επί του συνόλου του νομοσχεδίου συνεχίζεται και την Τετάρτη, ενώ την Πέμπτη θα πραγματοποιηθεί η συζήτηση επί των άρθρων.

Keywords
Τυχαία Θέματα