Στατιστικά στοιχεία-σοκ για την Κύπρο

Σύμφωνα με τα στοιχεία στης Στατιστικής Υπηρεσίας Κύπρου,κάθε άτομο ξεχωριστά χρωστάει στο δημόσιο περίπου 15.000 ευρώ!Αυτό ήταν ένα από τα πιο σοκαριστικά στοιχεία της έρευνας από αυτά που δημοσίευσε στην ιστοσελίδα της η Υπηρεσία.

Στην Κύπρο καταγράφονται περισσότερες γεννήσεις τον μήνα Σεπτέμβριο,ενώ το πιο δημοφιλές χρώμα αυτοκινήτου είναι το άσπρο.Επίσης,οι γυναίκες υπερτερούν των ανδρών κατοίκων φθάνοντας το 51,4% του πληθυσμού και το προσδόκιμο ζωής των ανδρών είναι 79 χρόνια, ενώ για τις

γυναίκες 83.

Τα ονόματα Μαρία, Ελένη και Ανδρούλα είναι τα πιο συνηθισμένα στις γυναίκες, ενώ Ανδρέας, Γιώργος και Κώστας στους άνδρες.

Ακόμη,οι Κύπριοι άνδρες παντρεύονται στα 30,ενώ οι γυναίκες στα 28,αλλά παρόλα αυτά περίπου το 30% των γάμων καταλήγει σε διαζύγιο.

Ο πιο δημοφιλής κλάδος σπουδών είναι η διοίκηση επιχειρήσεων και ένας στους τρεις Κύπριους που εργάζονται, απασχολούνται στον τομέα των υπηρεσιών.

Οι γυναίκες λαμβάνουν χαμηλότερη αμοιβή για την εργασία τους, περίπου 1.400 ευρώ μηνιαίως, ενώ οι άνδρες περίπου 1.750 ευρώ. Σχεδόν ο μισός πληθυσμός διαμένει σε μονοκατοικία, ενώ το 40% ζει σε κατοικίες που διαθέτουν κεντρική θέρμανση. Κατά μέσο όρο οι κατοικίες των Κυπρίων έχουν εμβαδόν 141 τετραγωνικά μέτρα.

Για κάθε δέκα κατοίκους αναλογούν επτά αδειούχα αυτοκίνητα, ενώ δύο στους χίλιους ανέφεραν στην αστυνομία ότι έχουν εμπλακεί σε τροχαίο δυστύχημα μέσα σ’ ένα χρόνο.

Για κάθε άτομο αναλογεί ετήσια κατανάλωση 58 κιλών ψωμιού, 88 λίτρων γάλακτος και 57 λίτρων μπύρας.

Οι Κύπριοι κάνουν τουλάχιστον ένα ταξίδι στο εξωτερικό στη διάρκεια ενός χρόνου, διανυκτερεύουν σε ξενοδοχείο ή άλλο τουριστικό κατάλυμα στην Κύπρο, ενώ τους αναλογεί μόλις μια επίσκεψη στον κινηματογράφο.

Τέσσερις στους πέντε νέους ηλικίας 16-24 χρονών συμμετέχουν σε κοινωνικά δίκτυα στο διαδίκτυο.

Keywords
Τυχαία Θέματα