Στέλιος Σταυρίδης: «Αύριο έρχεται μία τράτα με λεφτά» για τον ΟΠΑΠ

«Αύριο έρχεται μία τράτα με λεφτά για την αγορά του 33% των μετοχών του ΟΠΑΠ ΟΠΑΠ-0,14% », δήλωσε χαρακτηριστικά από το βήμα του Economist ο πρόεδρος Δ.Σ. του ΤΑΙΠΕΔ Στέλιος Σταυρίδης. Στο περιθώριο του συνεδρίου διευκρίνισε ότι την Τετάρτη κατατίθενται και σφραγίζονται οι προσφορές στο πλαίσιο του πλειοδοτικού διαγωνισμού.

Τις επόμενες

ημέρες θα ακολουθήσει η αξιολόγηση των φακέλων και στην αρχή της επόμενης εβδομάδας αναμένεται να γίνει γνωστό το όνομα του πλειοδότη. Ο ίδιος ανέφερε ότι έως το τέλος του μήνα θα υπάρχουν νέα για την ιδιωτικοποίηση των ΔΕΠΑ και ΔΕΣΦΑ.

«Όσοι λένε ‘όχι’ στις ιδιωτικοποιήσεις ουσιαστικά λένε ‘ναι’ στις περικοπές στους φόρους και στη μεγαλύτερη ύφεση», ανέφερε ο κ. Σταυρίδης, ο οποίος διαμήνυσε την αποφασιστικότητα του ΤΑΙΠΕΔ και της κυβέρνησης να προχωρήσουν στην υλοποίηση του αντίστοιχου προγράμματος, όπως είπε, εμπεδώνοντας επιχειρηματικό πνεύμα και συγχρόνως τηρώντας κοινωνικά και περιβαλλοντικά κριτήρια.

Ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ χαρακτήρισε μεγάλος λάθος το γεγονός ότι το προηγούμενο διάστημα οι ιδιωτικοποιήσεις συνδέθηκαν με το δημοσιονομικό και όχι με το αναπτυξιακό σκέλος: «Οι ιδιωτικοποιήσεις σημαίνουν ανάπτυξη, νέες θέσεις εργασίας, δημιουργία πλούτου και επομένως έσοδα για το κράτος».

Σε έντονο ύφος, αναφερόμενος στο διαγωνισμό για το Ελληνικό, ο κ. Σταυρίδης επισήμανε: «Ορισμένα πράγματα όπως το ελληνικό είναι τελειωμένα,. Προχωράμε προς μια κατεύθυνση. Όσοι πιστοί προσέλθετε. Τελείωσε».

Keywords
Τυχαία Θέματα