Στη Θεσσαλονίκη ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος (ΦΩΤΟ)

Πριν λίγα λεπτά έφθασε στο παλιό δημαρχείο της Νεάπολης ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, όπου τον περίμεναν συγκεντρωμένα περισσότερα από 1.000 άτομα, απλοί πολίτες, μέλη πολιτιστικών συλλόγων κ.α.

Αυτή την ώρα γίνεται η προσφώνηση του πατριάρχη από τον δήμαρχο Νεάπολης Συκεών, Σίμο Δανιηλίδη.
Στη συνέχεια ο Οικουμενικός Πατριάρχης θα μεταβεί στον ιερό ναό Τιμίου Προδρόμου, όπου θα γίνει η υποδοχή της Ιερής εικόνος Παναγίας Σουµελά.

Στις 6 θα πραγματοποιηθεί δοξολογία στον ιερό ναό Τιµίου Προδρόµου Νεαπόλεως και θα ακολουθήσουν τα αποκαλυπτήρια προσφυγικού μνημείου στον

αύλειο χώρο του ναού.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης θα παραμείνει στη Θεσσαλονίκη μέχρι τις 27 Οκτωβρίου, προκειμένου να παρακολουθήσει τις εορταστικές εκδηλώσεις για την απελευθέρωση της πόλης και τον Άγιο Δημήτριο.

Παρόντες είναι οι υπουργοί: Θ. Καράογλου, Σταύρος Καλαφάτης και Κώστας Γκιουλέκας, οι βουλευτές Γ. Καλαντζής, Γ. Ιωαννίδης , Στ. Ξουλίδου, Χρ. Γιαταγάνα, ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Έργων Στρ. Σιμόπουλος, οι δήμαρχοι Ιγν. Καϊτεζίδης, Στ. Λαφαζανίδης, Λ. Κυρίζογλου, ο πρόεδρος του ΦΟΔΣΑ, Μ. Γεράνης και οι αυτοδιοικητικοί Δ. Ζιγκερίδης, Στ. Συμεωνίδης, Νάκης Λαδόπουλος.

Δείτε περισσότερες ΦΩΤΟ στο Karfitsa.gr.

The post Στη Θεσσαλονίκη ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος (ΦΩΤΟ) appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα