Στη Βουλή το πολυνομοσχέδιο

Ξεκινάει σήμερα το πρωί η συζήτηση του πολυνομοσχεδίου στην αρμόδια Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής, όπου περιλαμβάνονται τα προαπαιτούμενα μέτρα για την εκταμίευση τμήματος της επόμενης δόσης του μνημονίου. Η συζήτηση, που αναμένεται να πραγματοποιηθεί σε κλίμα έντασης μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης, λόγω των ρυθμίσεων που περιλαμβάνει μεταξύ των οποίων και οι απομακρύνσεις από το Δημόσιο, θα συνεχιστεί αύριο στην Ολομέλεια της

Βουλής και θα ολοκληρωθεί τα μεσάνυχτα της Κυριακής με τη διεξαγωγή ονομαστικής ψηφοφορίας.

Οι δύο μαραθώνιες συνεδριάσεις αναμένεται να διαρκέσουν 10 ώρες. Και αυτό γιατί η κυβέρνηση κατέστησε σαφές ότι το πολυνομοσχέδιο θα πρέπει να έχει ψηφιστεί οπωσδήποτε μέχρι το βράδυ της Κυριακής των Βαΐων, εν όψει του Euro Working Group της Δευτέρας 28 Απριλίου. Όλες οι διατάξεις θα περιλαμβάνονται σε ένα μόνο άρθρο, ενώ το ένα δεύτερο άρθρο ορίζει την έναρξη ισχύος του πολυνομοσχεδίου. Υπό αυτά τα δεδομένα, στην κυβέρνηση εκτιμούν ότι δεν θα υπάρξουν διαρροές από τους βουλευτές της συγκυβέρνησης στην ψηφοφορία της Κυριακής.

Στον αντίποδα, τα κόμματα της αντιπολίτευσης εξέφρασαν την απόλυτη αντίθεσή τους τόσο στο περιεχόμενο όσο και στη διαδικασία προώθησης του πολυνομοσχεδίου. Χαρακτήρισαν μάλιστα προσχηματική την κατεπείγουσα συζήτηση, υπενθυμίζοντας ότι οι περισσότερες διατάξεις έχουν συμφωνηθεί με την τρόικα εδώ και εβδομάδες.

Διαβάστε επίσης:

Τι φέρνει το πολυνομοσχέδιο- Εννέα εφιαλτικοί μήνες

Keywords
Τυχαία Θέματα