Στην Α΄ Αθήνας η Χρυσή Αυγή αναστενάζει – Η τρικλοποδιά Κασιδιάρη στον εαυτό του

Του Δημήτρη Χατζηνικόλα

Δεν είναι μόνο η πτώση της Χρυσής Αυγής στην Α΄Αθηνών (προπύργιο του κόμματος) κατά δύο μονάδες, όπως καταγράφεται στη δημοσκόπιση που δημοσιεύει σήμερα η εφημερίδα το Ποντίκι, είναι κυρίως η πτώση της δημοφηλίας του Ηλία Κασιδιάρη.
Αν και η εφημερίδα σημειώνει ότι δεν μπορεί για λόγους δεοντολογίας να αποκαλύψει τα αριθμητικά και άλλα στοιχεία της

έρευνας κάνει λόγο για εντυπωσιακή πτώση του μιντιακού Ηλία.

Και αυτό είναι μεγάλο πλήγμα για τη Χρυσή Αυγή. Ίσως μεγαλύτερο και από την πτώση των δικών της ποσοστών. Η υποψηφιότητα Κασιδιάρη για το δήμο Αθήνας ήταν ένα από τα όπλα της Χρυσής Αυγής που έτρεφε και τρέφει μεγάλες φιλοδοξίες. Εδώ βέβαια ισχύει το ας πρόσεχαν, αλλά εμείς θα το γράψουμε για μία ακόμη φορά, οι καιροί είναι πολύ κρίσιμοι για τη χώρα.
Το τρέχον έτος και κυρίως το 2014 θα κριθούν όλα. Θα κριθεί αν η χώρα θα καταφέρει να ξαναβγεί έστω και δειλά στις αγορές, αν θα αφήσει οριστικά πίσω της τα σενάρια για χρεωκοπία, αν δειλά – δειλά περάσει σε ρυθμούς ανάπτυξης. Όλα αυτά προϋποθέτουν σοβαρότητα, δουλειά και κυρίως υπευθυνότητα. Οι όποιες επιλογές μας δεν μπορεί να είναι τιμωρητικές.
Φαινόμενα σαν αυτό της Χρυσής Αυγής δεν αντιμετωπίζονται με απαγορεύσεις. Αντιμετωπίζονται με υπευθυνότητα εκ μέρους κυρίως των πολιτών και βεβαίως της πολιτικής ηγεσίας. Ορθώς η τελευταία και σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος, για να μην αδικούμε κανέναν πλην ελαχίστων εξαιρέσων κατάλαβαν την παγίδα και δεν τσίμπησαν το δόλλωμα.
Το υπάρχον νομικό οπλοστάσιο με κάποιες αλλαγές προς τη σωστή κατεύθυνση επαρκεί. Αρκεί βέβαια να εφραρσμοστούν οι νόμοι. Να υπάρχει η πολιτική βούληση ώστε κάθε κατεργάρης να καθίσει στον πάγκο του. Η άμεση κινητοποίηση της ηγεσίας του υπουργείου Δημοσίας Τάξεως και Προστασίας του Πολίτη διασφαλίζει προτίστως ότι οι υπεύθυνοι της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα θα βρεθούν και θα τιμωρηθούν, ότι οι όποιες διασυνδέσεις ανδρών της ΕΛΛΑΣ με τη Χρυσή Αυγή θα κοπούν πάραυτα και δευτερευόντος (κάτι που δεν έχει επισημανθεί μέχρι τώρα) αλλά είναι μείζωνος σημασίας, προσδίδει για πρώτη ίσως φορά στη συνείδιση των πολιτών ένα αίσθημα απόδοσης δικαιοσύνης το οποίο λειτουργεί αποφορτιστικά για όποιον σκεφτόταν να περάσει σε πράξεις αντεκδίκησης. Η παράλληλη ενεργοποίηση των δικαστικών αρχών επιβεβαιώνει του λόγου το αληθές. Αρκεί να υπάρξουν αποτελέσματα. Ένα είναι σίγουρο, πολιτική με όρους κυκλοθυμίας δε γίνεται. Και κυρίως δεν γίνεται να παίζουμε το μέλλον της χώρας στα ζάρια.

ΥΓ: Αν η Χρυσή Αυγή αποφασίσει να παίξει το δικό της μέλλον στα ζάρια με την παραίτηση των βουλευτών της, είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για τους πολίτες να στείλουν ένα μήνυμα υπευθυνότητας στον πολιτικό κόσμο της χώρας.

Keywords
Τυχαία Θέματα