Στις κυπριακές τράπεζες η ρωσική βοήθεια

“Οι τράπεζες είναι ο τελικός στόχος σε οποιαδήποτε βοήθεια λάβουμε” δήλωσε σήμερα Πέμπτη, ο Κύπριος υπουργός Οικονομικών Μιχάλης Σαρρής, αναφορικά με τη βοήθεια από την Ρωσία προς την Κύπρο.

Χαρακτηριστικά ο κ. Σαρρής δήλωσε στο Reuters: ” Οι τράπεζες

είναι ο τελικός στόχος σε οποιαδήποτε βοήθεια θα λάβουμε, άρα είτε θα πρόκειται για απευθείας βοήθεια προς τις τράπεζες ή για βοήθεια που θα λάβουμε μέσω άλλων τομέων και θα διοχετευθεί στις τράπεζες, διότι το μεγαλύτερό μας πρόβλημα είναι η αναχρηματοδότηση των τραπεζών”

O κ. Σαρρής βρίσκεται στη Μόσχα όπου πραγματοποιεί σειρά συναντήσεων και διαπραγματεύσεων οι οποίες θα λειτουργήσουν καταλυτικά προκειμένου να εξασφαλιστεί κάποια μορφή βοήθειας από τη Ρωσία προς την Κύπρο. Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει ο υπουργός Οικονομικών της Κύπρου, η βοήθεια αυτή θα πρέπει να έχει οικονομικό νόημα για τη Ρωσία, ενώ αποκάλυψε ότι στο τραπέζι των συζητήσεων έχουν μπει οι τράπεζες, το φυσικό αέριο και μια σειρά από άλλα θέματα.

Παράλληλα, δήλωσε πως επιδιώκει την επιμήκυνση του ρωσικού δανείου ύψους 2,5 δισεκατομμυρίων ευρώ και τη μείωση του επιτοκίου του από το 4,5% στο 2,5%.

“Δεν υπάρχει εμπλοκή σε θέματα, υπάρχει μόνο δουλειά που πρέπει να γίνει. Είναι κατανοητό ότι, εάν είναι να υπάρξει βοήθεια, θα πρέπει να συνδεθεί με κάποιες οικονομικές δραστηριότητες”, δήλωσε τέλος ο κ. Σαρρής.

Στο πλαίσιο των λύσεων που προωθούνται προβλέπεται, μεταξύ άλλων, και το κλείσιμο της Λαϊκής Τράπεζας.

Keywords
Τυχαία Θέματα