Στο Μπακού με 50 επιχειρηματίες ο υφυπουργός Εξωτερικών

Για το Αζερμπαϊτζάν αναχωρεί αύριο ο υφυπουργός Εξωτερικών κ. Δ. Κούρκουλας συνοδευόμενος από πενήντα Έλληνες επιχειρηματίες κάνοντας έτσι ένα ακόμη βήμα οικονομικής εξωστρέφειας που είναι απαραίτητη για την ανάπτυξη της χώρας.

Η ελληνική επιχειρηματική κοινότητα έχει ήδη κάνει διερευνητικές επαφές στο Αζερμπαϊτζάν, που είναι μία χώρα με πλούσια ενεργειακά κοιτάσματα, και παίρνει μέρος στην αποστολή με σκοπό την αύξηση των εξαγωγών, τη συμμετοχή σε τεχνικά έργα (κατασκευαστικές),

την προσέλκυση επενδύσεων και την ανάπτυξη της τουριστικής συνεργασίας.

Διπλωματικές πηγές επισημαίνουν ότι «υπάρχει δυναμική που πρέπει να αξιοποιηθεί στον κατασκευαστικό τομέα, τα δομικά υλικά, τα φαρμακευτικά, τη μόδα, τις εταιρίες συμβούλων, τον τουρισμό, τις εταιρίες φορολογικών υπηρεσιών (λογιστικές)».

Στο πλαίσιο των διμερών πολιτικών επαφών, ο κ. Κούρκουλας, που θα συνοδεύεται από το Γ.Γ. του υπουργείου Εξωτερικών Π. Μίχαλο, θα γίνει δεκτός από τον Αζέρο υπουργό Οικονομικής Ανάπτυξης, τον υπουργό Βιομηχανίας και Ενέργειας, τον υφυπουργό Εξωτερικών και τον υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού.

Στο πεδίο του ενεργειακού ενδιαφέροντος, είναι πολύ πιθανό να συζητηθεί η υποψηφιότητα του σχεδίου αγωγού φυσικού αερίου TAP ενώ οι εργασίες του επιχειρηματικού φόρουμ Ελλάδας-Αζερμπαϊτζάν θα αρχίσουν την Τετάρτη και θα συνεχιστούν και την Πέμπτη με την παρουσίαση των εταιρικών προφίλ και τις κατ’ ιδίαν επαφές των επιχειρηματιών. Το φόρουμ θα ολοκληρωθεί την Πέμπτη το βράδυ με την παραχώρηση συνέντευξης Τύπου.

Τέλος, σύμφωνα με στοιχεία του Ελληνοαζέρικου Εμπορικού Επιμελητηρίου στη ελληνική αποστολή θα συμμετέχουν οι εξής εταιρείες: Alumil, Biltec, Brass Form, Diamonds, Egnatia Group, Hellenic Cables, Lyhnia, Muehlan, Protasis, Totalserve Management, Viohalco, Mek, GP Constructions, Kathy Hendels, Nomos Travel, Sina Sila Spirit, Galenica, Acci, Aegean Airlines, Chris Oil, Costa Navarino, C-Tip Oil & Gas, Depa, Edica, Era Developoment Interfos, Medispes, Newsphone, Optima Shipbrokers, Osmo, Protypi Economici, Eltex, Aloe, Stirixis, Viocar, Collagen power, J&P Avax.

Keywords
Τυχαία Θέματα