Στο χείλος του γκρεμού η Ιταλία

Σε γραπτή ανακοίνωση του, ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας, Σίλβιο Μπερλουσκόνι, κάνει την βαρυσήμαντη δήλωση πως «Η Ιταλία είναι στο χείλος του γκρεμού, η κατάσταση είναι σαφώς χειρότερη απ΄ότι πριν από ένα χρόνο»

Μετά από σύσκεψη με τον γραμματέα του κόμματος «Λαός της Ελευθερίας», Αντζελίνο Αλφάνο, ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι σε ανακοίνωση που εκδόθηκε αργά το βράδυ της Τετάρτης, δήλωσε ότι «πολιορκείται από όσους του ζητούν να ξανακατέβει στην πολιτική αρένα ως επικεφαλής της συντηρητικής παράταξης».

Στα Ιταλικά μέσα ενημέρωσης αναφέρεται, πως με την παρέμβασή του

αυτή, ο κ. Μπερλουσκόνι καθιστά σαφές ότι, για να αντιμετωπίσει την όλη κατάσταση,  η οποία όπως υπογραμμίζει χαρακτηρίζεται από « αφόρητη φορολογική πίεση και απ’ την αγωνία των οικογενειών που δεν καταφέρουν να πληρώσουν τον φόρο ακίνητης περιουσίας», αναλαμβάνει και πάλι επικεφαλής του «Λαού της Ελευθερίας».

Τέλος , ο Μπερλουσκόνι συμπληρώνει ότι «δεν μπορεί να επιτρέψει, η χώρα του, να κατρακυλήσει σε μια ύφεση δίχως τέλος» και ότι «οι διαπιστώσεις αυτές θα επηρεάσουν και τις επιλογές των επόμενων ημερών».

Και σύμφωνα με τους σχολιαστές, δεν αποκλείεται να κινδυνεύσει η ίδια η ενότητα του συντηρητικού «Λαού της Ελευθερίας», καθώς «ο Καβαλιέρε θέλει να παραμείνει στην ενεργό πολιτική διότι χρειάζεται την βουλευτική του ασυλία, εν αναμονή των δικαστικών αποφάσεων, για τις υποθέσεις που εκκρεμούν».

Πηγή: ΑΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα