Στο επίκεντρο η Ναυτιλία

Με τον πρόεδρο του Committee Χαράλαμπο Φαφαλιό και τα μέλη της Ελληνικής Επιτροπής Ναυτιλιακής Συνεργασίας του Λονδίνου συναντήθηκε την Παρασκευή ο υπουργός Ναυτιλίας Κωστής Μουσουρούλης.

«Παρουσίασα το χρονοδιάγραμμα και τις δράσεις που υλοποιούμε προς την κατεύθυνση να καταστεί το ελληνικό νηολόγιο πιο ελκυστικό και αποκόμισα την εντύπωση ότι η προσπάθειά μας θα τύχει στήριξης», τόνισε ο κ. Μουσουρούλης μετά τη συνάντηση και πρόσθεσε ότι «Η ναυτιλία είναι εξωστρεφής δραστηριότητα, που μπορεί να οδηγήσει γρήγορα τη χώρα μας στην έξοδο από την κρίση και σε αυτή την κατεύθυνση

επενδύουμε όλες μας τις δυνάμεις».

Ο κ. Μουσουρούλης πρόσθεσε ότι μέσα στον Οκτώβριο θα γίνει από πλευράς υπουργείου η παρουσίαση του νέου πλαισίου για το ελληνικό νηολόγιο.

Από την πλευρά τους οι Έλληνες πλοιοκτήτες του Λονδίνου συνεχάρησαν την ελληνική κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, για την επανασύσταση του υπουργείου Ναυτιλίας, ενώ αντιμετώπισαν θετικά την προτροπή του κ. Μουσουρούλη για νηολόγηση περισσότερων πλοίων στην ελληνική σημαία.

Υπενθυμίζεται ότι οι εκπρόσωποι των Ελλήνων εφοπλιστών του Λονδίνου βρίσκονται στην Ελλάδα, στο πλαίσιο της ετήσιας συνάντησής τους με το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών.

Keywords
Τυχαία Θέματα