Στο παρά ένα για την εξυγίανση ο ΦΩΚΑΣ!

Στις τελικές διαπραγματεύσεις βρίσκεται ο ΦΩΚΑΣ με τις πιστώτριες τράπεζες για την επίτευξη συμφωνίας εξυγίανσης!

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ» ήδη έχουν προχωρήσει οι εσωτερικές εγκρίσεις και διαδικασίες που συμπεριλαμβάνουν ακόμη και χρηματοδότηση και απομένει η τυπική υπογραφή!

Όπως σημειώνουν παράγοντες της αγοράς της Θεσσαλονίκης, η εξέλιξη αυτή θα διαμορφώσει άμεσα και το πλάνο αποπληρωμής

της οφειλής, μεταξύ άλλων και ενοίκια, του ιστορικού πολυκαταστήματος προς την Ιερά Μονή της Αγίας Θεοδώρας! Όπως έλεγε στην karfitsa διευθυντικό στέλεχος τράπεζας «η εταιρεία ΦΩΚΑΣ αποτελεί φωτεινή εξαίρεση, αφού μέσα σε αυτό το αντίξοο οικονομικά κλίμα που διέρχεται η χώρα μας, κατόρθωσε να επιτύχει τους στόχους για το πρώτο οκτάμηνο του 2013 που της έχουν τεθεί στο επιχειρηματικό πλάνο από τις ίδιες τις Τράπεζες»! Κατόρθωσε επίσης να πετύχει τη σημαντική στήριξη του συντριπτικού μέρους των εργαζομένων σε αυτήν, που εκτίμησε τη σοβαρότητα αλλά και την δέσμευση της εταιρίας στις κοινές αποφάσεις και ενέργειες που έχουν γίνει προς την κατεύθυνση αυτή, δηλαδή, τη σταθερή και σταδιακή αποπληρωμή των υποχρεώσεων της εταιρίας προς τους εργαζομένους.

Την ίδια ώρα, η περιουσία της Εκκλησίας στην οποία ανήκει και το κτίριο της Τσιμισκή 49-50 έχει αποκτήσει σημαντική υπεραξία λόγω των κτιριακών επενδύσεων που εγουν γίνει! Η Εκκλησία της Ελλάδος δείχνει να αναγνωρίζει τη συνεισφορά και το κοινωνικό έργο της εταιρείας (δωρεές σχολείων, παιδικών σταθμών, πάρκων, νοσοκομείων) και ανταποκρίνεται θετικά στις προσπάθειες της επιχείρησης να κρατηθεί και να συνεχίσει να λειτουργεί προς όφελος και των εργαζομένων!
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ετήσιες αυξήσεις των μισθωμάτων τριπλασιάστηκαν τη δεκαετία 2000-2010 ενώ ο ΦΩΚΑΣ έχει πραγματοποιήσει δωρεά στη Μονή για το Αγιολογικό Κέντρο της με 2.000.000 ευρώ!

Διαβάστε τη συνέχεια στο karfitsa.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα