Στο tweeter ο Πάπας Βενέδικτος ΙΣΤ’

Στις 12 Δεκεμβρίου, ημέρα εορτασμού της Παναγίας της Γουαδελούπης, θα αρχίσει να χρησιμοποιεί το λογαριασμό του στο tweeter, ο Πάπας Βενέδικτος ΙΣΤ΄.

Ο Ποντίφικας σε μία προσπάθειά του να επεκταθεί η Καθολική Εκκλησία στο Διαδίκτυο, δημιούργησε προσωπικό λογαριασμό στο κοινωνικό δίκτυο  με το όνομα @pontifex, που σημαίνει Πάπας αλλά και «δημιουργός γεφυρών».

Στην πρώτη μέρα λειτουργίας του λογαριασμού, τα μηνύματα θα γραφούν από τον ίδιο τον Πάπα,

ενώ στη συνέχεια θα γράφονται από τους βοηθούς του, αλλά θα δημοσιεύονται έπειτα από δικό του έλεγχο.

Τα μηνύματα του λογαριασμού θα δημοσιεύονται στα αγγλικά, τα ισπανικά, τα ιταλικά, τα πορτογαλικά, τα γερμανικά, τα πολωνικά, τα αραβικά και τα γαλλικά, ενώ στο μέλλον θα προστεθούν και άλλες γλώσσες. Ο πάπας αναμένεται να ακολουθείται από χιλιάδες κόσμου, όμως εκείνος δε θα ακολουθεί κανέναν, για λόγους ασφαλείας.

Επίσης για λόγους ασφαλείας τα μηνύματα θα αποστέλλονται μέσω ενός μόνο υπολογιστή, μέσα στο Βατικανό, καθώς υπάρχει μεγάλος φόβος να γίνει στόχος κυβερνοεπιθέσεων.

Η σελίδα του Twitter του πάπα είναι σχεδιασμένη κίτρινη και λευκή, τα χρώματα του Βατικανού, ενώ στο φόντο υπάρχει μια φωτογραφία του Βατικανού, αλλά και μία δική του. Το σχέδιο της σελίδας ενδέχεται να αλλάζει στη διάρκεια διαφορετικών θρησκευτικών εορτών ή όταν ο πάπας απουσιάζει από το Βατικανό σε ταξίδια.

Πάντως, το Βατικανό έχει διαβεβαιώσει ότι έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα ώστε ο λογαριασμός του ποντίφικα να μην γίνει στόχος κυβερνοεπίθεσης. Μόνο ένας υπολογιστής από το Βατικανό θα χρησιμοποιείται για να στέλνονται μηνύματα στο Τwitter.

«Η παρουσία του πάπα στο Τwitter είναι μια ξεκάθαρη έκφραση της πεποίθησής του ότι η εκκλησία θα πρέπει να είναι παρούσα στην ψηφιακή αρένα», σημείωσε ο Μπερκ.

Ο πάπας Βενέδικτος, που εξακολουθεί να γράφει στο χέρι τους λόγους και τα βιβλία του, έχει δώσει την ευλογία του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Σε κείμενό του που δημοσιεύθηκε πέρυσι είχε πει ότι οι δυνατότητες των νέων μέσων και των ιστότοπων κοινωνικής δικτύωσης προσφέρουν μια «σπουδαία ευκαιρία», αλλά προειδοποίησε για τους κινδύνους της αποξένωσης, της αποπροσωποποίησης και του να έχει κανείς περισσότερους εικονικούς φίλους απ’ ό,τι πραγματικούς.Tweet

Keywords
Τυχαία Θέματα