Στόχος Σαμαρά το “big bang” ευημερίας

Βέβαιος ότι η χώρα θα τα καταφέρει και θα ξεπεράσει την κρίση, εμφανίζεται ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, αναφέροντας, ερωτηθείς σχετικά, ότι στόχος του είναι να γίνει μια «μεγάλη έκρηξηbig bang δημιουργίας και ευημερίας».

Μιλώντας στον «Ελεύθερο Τύπο» της Κυριακής, ο πρωθυπουργός δήλωσε χαρακτηριστικά πως «κάποιοι ονειρεύονται τη “μεγάλη

έκρηξη” που θα οδηγήσει στη διάλυση της κοινωνίας μας. Εμείς, αντίθετα, παλεύουμε για τη “Μεγάλη Έκρηξη” δημιουργίας και ευημερίας που θα φέρει μια νέα Ελλάδα, καλύτερη, πιο δυνατή, πιο ανταγωνιστική προς τα έξω και δίκαιη απέναντι στους πολίτες της».

Ο κ. Σαμαράς αναφέρθηκε στην ανεργία, χαρακτηρίζοντάς τη ως «τη μεγαλύτερη αδικία» την οποία πρέπει να αντιμετωπίσουμε κατά απόλυτη προτεραιότητα. Παράλληλα επεσήμανε πως μέσα στο 2013 θα ξεπληρωθούν οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του κράτους.

Σε ό,τι αφορά στο πρόγραμμα υλοποίησης του Μνημονίου, υποστήριξε πως προέχουν οι μεταρρυθμίσεις και η αντιμετώπιση αδικιών, ενώ, ερωτηθείς για την πορεία των εσόδων, απάντησε πως βρισκόμαστε εντός των στόχων. Αναφερόμενος στις παθογένειες του κράτους, τις οποίες όπως λέει προσπαθεί να αλλάξει, δηλώνει: «Παραμένουν παρά πολλοί επίορκοι ή “κοπανατζήδες” στο δημόσιο. Τώρα πρέπει να εντοπίσουμε αυτούς που καταχρηστικώς παραμένουν και πληρώνονται, για να βάλουμε στη θέση τους αυτούς που αξίζουν να μπουν και παραμένουν απ’ έξω».

Σχετικά με το ενδεχόμενο ανασχηματισμού, ο πρωθυπουργός σημειώνει ότι δεν είναι μέσα στον άμεσο προγραμματισμό του ενώ, τέλος, ο πρωθυπουργός επικρίνει τον ΣΥΡΙΖΑ για την πολιτική του, λέγοντας ότι είναι αντίθετοι με τις επενδύσεις και με τις αποκρατικοποιήσεις, τονίζοντας: «Δεν υπάρχει πράξη ανομίας και κέντρο παρανομίας, που προσπαθούμε να αποκαταστήσουμε, χωρίς να τους βρούμε απέναντί μας».

Keywords
Τυχαία Θέματα