Στοιχεία σοκ της ΕΕ- Κάθε δύο λεπτά εξαφανίζεται ένα παιδί

Σοκ προκαλούν τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Κομισιόν για τις εξαφανίσεις ανηλίκων.

Σύμφωνα με αυτά ένα παιδί εξαφανίζεται κάθε δύο λεπτά και κάθε χρόνο χάνονται 250.000 παιδιά στην Ευρώπη.

Μάλιστα σύμφωνα πάντα με τα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, οι περιπτώσεις εξαφανίσεων που θεωρούνται ανησυχητικές και προκαλούν έντονο ενδιαφέρον αφορούν από 5.000 ως 12.500 ανηλίκους.

«Ποιος είναι ο αληθινός αριθμός;» αναρωτιέται ο πατέρας της Εστέλ , Ερίκ Μουζέν ο οποίος αναζητά από το 2003 την κόρη του που εξαφανίστηκε στη Γαλλία.

Επιπρόσθετα,

δηλώνει:«Δέκα χιλιάδες παιδιά σημαίνει δηλαδή ότι όλα μαζί φτιάχνουν μια μικρή πόλη», καταγγέλλοντας ότι είναι αδύνατον να μην έχει δημιουργηθεί μια κεντρική βάση δεδομένων για όσα παιδιά έχουν εξαφανιστεί.

Οι ενώσεις προστασίας των παιδιών έχουν συγκεντρωθεί σε μια ομοσπονδία το Missing Children Europe, μέσω της οποίας θα υπάρχει η δυνατότητα ανταλλαγής πληροφοριών και ενημέρωσης όσον αφορά εξαφανισμένα παιδιά σε άλλες χώρες.

Οι γονείς και οι συγγενείς ενός παιδιού που εξαφανίζεται έχουν την δυνατότητα να τηλεφωνούν άμεσα στο 116000, γραμμή που λειτουργεί όλο το 24ωρο, επτά μέρες την εβδομάδα σε συνολικά 25 χώρες της Ευρώπης.

Με αφορμή την ιστορία της Μαρίας έχουν βγει στην δημοσιότητα καταγγελίες από γονείς που έχουν χάσει τα παιδιά τους και ζητούν πιο εμπεριστατωμένη έρευνα έτσι ώστε να εξεταστούν και πάλι οι υποθέσεις τους.

Όπως αναφέρει το Χαμόγελο του παιδιού πάνω από οχτώ χιλιάδες συγγενείς εξαφανισμένων παιδιών επικοινώνησαν με την οργάνωση έως το βράδυ της Κυριακής αφότου έγινε γνωστή η ιστορία του μικρού κοριτσιού.

«Πρόκειται για γονείς που έχουν χάσει το παιδί τους και αναζητούν απελπισμένα έστω και μια ομοιότητα με το κοριτσάκι που βρέθηκε», «Το βλέπουν ως μια ακτίνα ελπίδας» υποστηρίζει η Ντελφίν Μοραλίς, αναπληρώτρια γενική γραμματέας της μη κυβερνητικής οργάνωσης Missing Children Europe σε Γαλλικό Πρακτορείο.

The post Στοιχεία σοκ της ΕΕ- Κάθε δύο λεπτά εξαφανίζεται ένα παιδί appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα