Στον εισαγγελέα απατεώνες που «πουλούσαν» ανεμογεννήτριες

Στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Λιβαδειάς οδηγήθηκαν ο αρχηγός και ένα ακόμη μέλος σπείρας που εξαπατούσε ανυποψίαστους πολίτες, αποσπώντας τους μεγάλα χρηματικά για συμμετοχή σε επενδυτικά προγράμματα παραγωγής αιολικής ενέργειας (ανεμογεννήτριες).

Πρόκειται για δύο Έλληνες, ηλικίας 41 και 22 ετών αντίστοιχα, οι οποίοι συνελήφθησαν προχθές (28/5) το μεσημέρι στη Λιβαδειά, ενώ στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας ταυτοποιήθηκαν

ακόμη δύο μέλη της σπείρας, ηλικίας 43 και 42 ετών.

Τα μέλη της οργάνωσης είχαν προβεί μάλιστα στην ίδρυση δύο εταιρειών με έδρα την Αττική, νόμιμοι εκπρόσωποι των οποίων φέρονται ο 22χρονος και ο 42χρονος.

Τα μέλη της σπείρας προσέγγιζαν τα υποψήφια θύματά τους και καταρτίζοντας ιδιωτικά συμφωνητικά με στοιχεία των παθόντων, αλλά και συγγενών τους, τα οποία υπέγραφαν ο 41χρονος με την ιδιότητα του εγγυητή και ο 22χρονος ως νόμιμος εκπρόσωπος της μίας εκ των δύο εταιρειών, ισχυρίζονταν στην συνέχεια ότι κατέθεταν αιτήματα προς την Δ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε. (Διαχειριστής Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας) Αττικής για την εγκατάσταση και σύνδεση ανεμογεννητριών.

Προκειμένου να πείσουν για την «φερεγγυότητα» της όλης διαδικασίας, παρουσίαζαν στους υποψήφιους επενδυτές ψευδείς αριθμούς πρωτοκόλλων παραλαβής αιτημάτων από την Δ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε. και τους παρέδιδαν αντίγραφα συμβολαίων μίσθωσης για εκτάσεις στο νησί της Άνδρου και στην περιοχή της Άρτας (η γνησιότητα των οποίων ερευνάται) για την εγκατάσταση των ανεμογεννητριών.

Μέχρι στιγμής έχουν εξιχνιαστεί έξι περιπτώσεις απάτης σε βάρος πολιτών στις περιοχές της Λιβαδειάς Βοιωτίας, Αυλίδας Ευβοίας, Καλαμάτας Μεσσηνίας και Αττικής, από τους οποίους τα μέλη της σπείρας κατάφεραν να αποσπάσουν συνολικά 89.250.

Κατασχέθηκε μεγάλος αριθμός σφραγίδων, μπλοκ επιταγών, βιβλιάριων καταθέσεων, υπεύθυνων δηλώσεων, αιτήσεων σύνδεσης σταθμών ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και άλλων εγγράφων που χρησιμοποιούσαν τα μέλη της οργάνωσης

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε βάρος του 41χρονου έχει σχηματισθεί και κατά το παρελθόν δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για παρόμοια αδικήματα και του έχουν επιβληθεί περιοριστικοί όροι.

Οι συλληφθέντες απολογούνται αύριο στον ανακριτή Λιβαδειάς.

Keywords
Τυχαία Θέματα