Στουρνάρας- Μανιτάκης: Κάνουν «αγώνα δρόμου» για θετική αξιολόγηση

Προσπάθεια να κλείσουν τα ανοικτά ζητήματα για την πολυπόθητη θετική αξιολόγηση της οικονομίας που θα φέρει την εκταμίευση της δόσης των 8,8 δισ. ευρώ, καταβάλλει το οικονομικό επιτελείο κατά τη συνάντησή του με τους επικεφαλής της τρόικας η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη. Στη συνάντηση βρίσκεται και ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνης Μανιτάκης.

Στο τραπέζι αναμένεται να πέσουν μεταξύ άλλων οι απολύσεις στο δημόσιο

και το δημοσιονομικό κενό που παρατηρείται στα έσοδα για τη διετία 2013-2014.

Σύμφωνα με πληροφορίες η δέσμευση της κυβέρνησης για απόλυση 1.000 επίορκων υπαλλήλων μέχρι τον Ιούνιο έχει καθησυχάσει εν μέρει τους τροϊκανούς οι οποίοι φέρονται θετικοί στο να δώσουν μια πίστωση χρόνου στην ελληνική πλευρά.

Την ίδια ώρα στο οικονομικό επιτελείο επικρατεί συγκρατημένη αισιοδοξία πως η τρόικα θα δεχθεί να κλείσει χωρίς νέα μέτρα το δημοσιονομικό κενό 2-3 δισ. ευρώ για τη διετία 2013-2014.

Σχετικά με το χαράτσι στα ακίνητα, αυτό θα αφορά σε μειωμένο φόρο κατά 15% σε όλους τους συντελεστές. Οι διαπραγματεύσεις αφορούν στα ισοδύναμα για την απώλεια από τη μείωση του τέλους.

Τέλος, όσον αφορά στο άλλο κρίσιμο ζήτημα, των ληξιπρόσθεσμων οφειλών, κυβέρνηση και τρόικα φέρεται να έχουν βρει κοινή λύση στις 48 δόσεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα