Στουρνάρας: “Κλείδωσε” το πακέτο των 13,5 δισ.

Πως το δημοσιονομικό πακέτο των 13,5 δισ. ευρώ έχει κλειδώσει κατα την συνάντηση που είχε την Τρίτη με την τρόικα, δήλωσε ο Γιάννης Στουρνάρας, από το υπουργείο Οικονομικών, όπου και αργά το βράδυ έγινε η συνάντηση.

Σύμφωνα με πληροφορίες του lykavitos.gr, τα 2,5 δισ. ευρώ θα αφορούν νέους φόρους και τα 11 δισ. θα προέρχονται από το σκέλος των δαπανών.

Ο κ. Στουρνάρας

τόνισε ότι υπήρξε σημαντική πρόοδος στις διαβουλεύσεις και ότι υπάρχουν ανοιχτά ορισμένα σημαντικά ζητήματα τα οποία, πρόσθεσε, αναμένουμε να κλείσουν τις επόμενες ημέρες.

Αναφορικά με το θέμα της αγοράς εργασίας, ο υπουργός Οικονομικών είπε ότι υπήρξε πρωτοβουλία του πρωθυπουργού και τις επόμενες ημέρες ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης θα προτείνει λύσεις στα θέματα που έχουν ανακύψει.

Πρόσθεσε ότι το υπουργείο Οικονομικών είναι ο θεματοφύλακας της ευστάθειας της οικονομίας και δε θα πάψει να προτείνει συμβιβαστικές λύσεις σε όλα τα προβλήματα που ανακύπτουν ακόμα και όταν αφορούν άλλα υπουργεία.

“Συμφωνήσαμε στα περισσότερα ζητήματα πολιτικής. Τα λίγα που απομένουν αναμένουμε ότι θα καλυφθούν σύντομα”, είπε νωρίτερα ο Πόουλ Τόμσεν, εκπρόσωπος του ΔΝΤ στην Ελλάδα, κατά την αποχώρηση της τρόικας από το υπουργείο Οικονομικών.

πηγή: lykavitos.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα