Στουρνάρας: Ζήτησαν μέτρα εδώ και τώρα

Η ανάγκη να μπει ξανά σε τροχιά το ελληνικό πρόγραμμα καθώς και η άμεση λήψη μέτρων από την κυβέρνηση και η υλοποίησή τους ήταν τα κύρια σημεία, τα οποία τόνισε ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας,  σε δηλώσεις του πριν το κλείσιμο του Ecofin την Τρίτη.

Ο κ. Στουρνάρας παραδέχθηκε ότι το ελληνικό πρόγραμμα έχει καθυστερήσεις και ότι η ελληνική κυβέρνηση

έχει ακόμα «πολύ δρόμο μπροστά της».

Κατά τη συνεδρίαση του Eurogroup, ανέφερε, οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης «υπήρξαν ανελαστικοί» σε ό,τι αφορά την υλοποίηση των μέτρων που έχει δεσμευθεί να πάρει η Ελλάδα το 2012 και πρόσθεσε ότι μέσα στις επόμενες εβδομάδες η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να δρομολογήσει την εφαρμογή μέτρων ισοδύναμων με 3 δισ. ευρώ, που αφορούν μέτρα του Μαρτίου.

Ο υπουργός Οικονομίας δήλωσε στο Eurogroup ότι η Ελλάδα θα προσπαθήσει να πλησιάσει το στόχο του δημοσιονομικού ελλείμματος για το 2012, δηλαδή 14,8 δισ. ευρώ, σε απόλυτους αριθμούς και όχι ως ποσοστό του ΑΕΠ.

Αναφορικά με το ζήτημα της επιμήκυνσης, ο κ. Στουρνάρας σημείωσε ότι ναι μεν δεν το έθεσε επισήμως στο Eurogroup, ωστόσο εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι «όταν έρθει η ώρα θα τεθεί επιτακτικά, γιατί είναι δίκαιο» και  σημείωσε πως το πρόβλημα είναι ότι απαιτεί μεγαλύτερη χρηματοδότηση από τις χώρες της ευρωζώνης και, άρα, αποφάσεις των εθνικών κοινοβουλίων. Ωστόσο, εξέφρασε την άποψη ότι οι εταίροι θα είναι πολύ αυστηροί και ότι τίποτα δεν θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο.

Keywords
Τυχαία Θέματα