Στους Οικονομικούς Εισαγγελείς Διώτης-Καπελέρης

Για τη διάπραξη και νέου αδικήματος για τη «λίστα Λαγκάρντ» θα λογοδοτήσουν στους Οικονομικούς Εισαγγελείς οι πρώην υπεύθυνοι του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος κ.κ. Διώτης και Καπελέρης, οι οποίοι έχουν ήδη λάβει προθεσμία για τη Δευτέρα.

Συγκεκριμένα, αναμένεται να λογοδοτήσουν ως ύποπτοι για τη διάπραξη και τρίτου αδικήματος, πλην αυτών της υπεξαγωγής εγγράφου και της παράβασης καθήκοντος, για τα οποία ήδη έχουν δώσει εξηγήσεις και όπως φαίνεται θα είναι και οι τελευταίοι που θα περάσουν από το γραφείο των Εισαγγελέων πριν κηρύξουν το πέρας της έρευνας τους.

Τα νέα

στοιχεία που έχουν προκύψει πρόκειται να φέρουν σεισμικές ανατροπές στην υπόθεση καθώς, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες τα ηλεκτρονικά στοιχεία ταυτότητας του υλικού «στικάκι USB», που είχαν στα χέρια τους οι Εισαγγελείς πριν φθάσει εκ νέου στην Ελλάδα η πρωτότυπη λίστα από τη Γαλλία, δίνουν νέα τροπή στην έρευνα της υπόθεσης, καθώς φαίνεται να αποτελούσε αντίγραφο του παραδοθέντος από τον πρώην υπουργό Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου στον τότε επικεφαλής του ΣΔΟΕ Ι. Διώτη.

Το εν λόγω ηλεκτρονικό αρχείο φαίνεται να έχει αντιγραφεί από άλλο, με στοιχεία εγγραφής μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του Ιουλίου του 2011, σε χρόνο δηλαδή μετά την παράδοση του από τον κ. Παπακωνσταντίνου και πριν από την παράδοση του στον κ. Βενιζέλο.

Επίσης οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η νέα εξέλιξη σημαίνει κάποιο πρόσωπο αντέγραψε το αρχείο που παρέδωσε ο κ. Παπακωνσταντίνου στον κ. Διώτη περί τα τέλη Ιουνίου του 2011, πριν αποχωρήσει από το υπουργείο και ότι το αντιγραμμένο υλικό ήταν αυτό που παρέδωσε ο κ. Διώτης στον νέο -τότε- υπουργό Οικονομικών, κ. Βενιζέλο, στα τέλη Ιουλίου με αρχές Αυγούστου του 2011.

Σχετικά άρθρα:

Αποκάλυψη-βόμβα για τη λίστα Λαγκάρντ!

Keywords
Τυχαία Θέματα