ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΥ 24ΩΡΟΥ ΓΙΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟ-ΣΑΜΑΡΑ

Τρία 24ωρα έμειναν μέχρι να ανοίξουν οι κάλπες και το βασικό μέλημα των δύο μεγάλων κομμάτων παραμένει η περαιτέρω συσπείρωση χρησιμοποιώντας το χαρτί της ακυβερνησίας και της πολιτικής σταθερότητας σε μια προσπάθεια να σταματήσουν οι διαρροές ψήφων προς αντιμνημονιακά κόμματα.

Σε Ιπποκράτους και Συγγρού επικρατεί ανησυχία από τις κυλιόμενες δημοσκοπήσεις ελπίζουν, ωστόσο, ότι με μια στοχευμένη στρατηγική λίγο πριν την τελική ευθεία θα καταφέρουν να κερδίσουν ξανά την πλειοψηφία των αναποφάσιστων

πολιτών που συνεχίζουν και υπολογίζονται στο ¼ των ψηφοφόρων.

Ο Ευαγ. Βενιζέλος αναμένεται, στο διάστημα αυτό, να ανεβάσει τους τόνους της αντιπαράθεσης κυρίως προς το ΣΥΡΙΖΑ, που γίνεται αποδέκτης της πλειοψηφίας των δυσαρεστημένων ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ και δευτερευόντως προς την πλευρά της Ν.Δ. και της ΔΗΜ.ΑΡ., θέτοντας ευθέως το ενδεχόμενο κυβερνητικής αστάθειας, αλλά ακόμη και τον κίνδυνο εξόδου από την Ευρωζώνη, σε μια προσπάθεια να ανακόψει τις μετακινήσεις τόσο προς τα αριστερά όσο και προς τα δεξιά των αναποφάσιστων ψηφοφόρων του κόμματός του.

Παράλληλα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα συνεχίσει να επισημαίνει ότι δεν πρέπει να θεωρείται δεδομένη η συμμετοχή του κόμματός του σε κυβέρνηση συνεργασίας κάτι που συζητήθηκε τη Δευτέρα στη συνεδρίαση της Επιτροπή Εκλογικού Αγώνα. Μεγάλη βάση θα δοθεί στη συγκέντρωση της Παρασκευής στο Σύνταγμα με την προοπτική μια τέτοια κίνηση να δημιουργήσει συνθήκες συσπείρωσης.

Ανάλογη είναι και η ατμόσφαιρα στη Συγγρού με τον Αντώνη Σαμαρά να υπερτονίζει την ανάγκη για ισχυρή λαϊκή εντολή ανεβάζοντας κατακόρυφα τους τόνους κατά των Ανεξάρτητων Ελλήνων αλλά και της Χρυσής Αυγής.

Ο πρόεδρος της ΝΔ επισημαίνει, καθημερινά πλέον τα μέτρα που προτίθεται να λάβει για την αντιμετώπιση της λαθρομετανάστευσης και στο πλαίσιο αυτό έχει κάνει κεντρική παράμετρο της τακτικής του την ταύτιση του Π. Καμμένου με τον Αλ. Τσίπρα κάνοντας λόγο για «αρραβωνιάσματα» που στόχο έχουν να ανακόψουν την αυτοδυναμία της Ν.Δ., σημειώνοντας ταυτόχρονα ότι πρόκειται για μια ετερόκλητη συνεργασία μεταξύ κάποιων «που λένε ότι είναι δεξιοί και θέλουν να φύγουν οι λαθρομετανάστες και του ΣΥΡΙΖΑ που κάνει ό,τι μπορεί να προστατεύσει τους λαθρομετανάστες».

Keywords
Τυχαία Θέματα