Συγκίνηση για τον 15χρονο με σύνδρομο «Ντάουν» που ανέβηκε στο Έβερεστ! (ΒΙΝΤΕΟ)

Συγκίνηση έχει κατακλύσει την υφήλιο για τον 15χρονο Αμερικανό, που έγινε ο πρώτος έφηβος που πάσχει από σύνδρομο «Ντάουν» και κατόρθωσε να φτάσει στον καταυλισμό βάσης του Έβερεστ, στο Νεπάλ.

Όπως ενημέρωσε ο πατέρας του, Τζάστιν, που συμμετείχε στην αποστολή, μετά από 10 ημέρες πεζοπορίας ο Έλι Ράιμερ, που κατάγεται από το Όρεγκον, ανέβηκε σε υψόμετρο 5.364 μέτρων. Στόχος της αποστολής, ήταν να συμμετάσχει σε αυτήν, τουλάχιστον ένα άτομο με ειδικές ανάγκες και μέσω του επιτεύγματός του να τονιστούν

οι ικανότητες των ατόμων αυτών. Παράλληλα, μέσω της επίτευξης αυτού του σκοπού, αποσκοπούσαν στο να συγκεντρωθούν χρήματα για το ίδρυμα Elisha που έχουν ιδρύσει οι γονείς του Έλι για τα παιδιά με ειδικές ανάγκες και τις οικογένειές τους.

Να σημειωθεί, πως ο Έλι δεν είναι το πρώτο άτομο με σύνδρομο «Ντάουν»που καταφέρνει να ανέβει στο σταθμό βάσης του Έβερεστ, ωστόσο είναι ο νεότερος ορειβάτης που το κατορθώνει πάσχοντας από την ασθένεια. Για την ιστορία, είχε προηγηθεί ένας 35χρονος Βρετανός.

Keywords
Τυχαία Θέματα