Συμμαχία Βίκος – ΕΑΣ Ηπείρου για τη Δωδώνη

Νέα δεδομένα στην πώληση της γαλακτοβιομηχανίας Δωδώνη δημιουργούνται, μετά την επίτευξη συμφωνίας των Ενώσεων Αγροτικών Συνεταιρισμών της Ηπείρου με την ηπειρωτική βιομηχανία εμφιαλωμένων νερών ΒΙΚΟΣ ΑΕ, για την από κοινού διεκδίκηση του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών, που κατείχε η ΑΤΕ­Βank.

Η εταιρεία Βίκος θα είναι στρατηγικός επενδυτής των Ενώσεων και στην κατοχή της θα περάσει – αν τελικά επιλεγεί η προσφορά- το 67,77% των μετοχών, με τις Ενώσεις να κρατούν το 32,23%.
Τη συμφωνία

γνωστοποίησε πρώτη η Βίκος και στη συνέχεια η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Ιωαννίνων, η οποία έδωσε στη δημοσιότητα τους όρους συνεργασίας των δύο πλευρών.
Η «συμμαχία» Ενώσεων – Βίκος, δημιουργεί νέα δεδομένα, δεν προδικάζει ωστόσο το αποτέλεσμα του εν εξελίξει διαγωνισμού. Και αυτό γιατί σύμφωνα με πληροφορίες οι Ενώσεις δεν ανέβασαν το τίμημα που προσφέρουν (22 κατ’ άλλους 21 εκατ. ευρώ), αλλά επικαιροποίησαν την πρόταση προσθέτοντας το όνομα του στρατηγικού επενδυτή. Ο διαγωνισμός συνεχίζεται κανονικά, με τη Simos Foods – μετά την αλλαγή των όρων που έγινε εκ των υστέρων – να έχει το προβάδισμα, καθώς προσφέρει 25 εκατομμύρια ευρώ μετρητά, έναντι 28 εκat. ευρώ της Τυράς (Όλυμπος) και 21 -22 των Ενώσεων.
Με βάση τα ανωτέρω θεωρείται πιθανότατη η δικαστική εμπλοκή, καθώς πληροφορίες θέλουν την Τυράς έτοιμη για προσφυγή στη Δικαιοσύνη και μάλιστα χθες γινόταν λόγος για προτάσεις που μπαίνουν στο «τραπέζι», προκειμένου να κηρυχθεί άγονος ο διαγωνισμός.

περισσότερα http://www.e-marketdeals.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα