Συνάντηση Σαμαρά-Βενιζέλου στο Μαξίμου- «Κλειδώνει» σήμερα η προγραμματική συμφωνία

Το απόγευμα της Τετάρτης στις 18:00 πρόκειται να συναντηθούν στο Μέγαρο Μαξίμου ο Αντώνης Σαμαράς και ο Ευάγγελος Βενιζέλος, με στόχο τον καθορισμό της στάσης που θα τηρήσει η κυβέρνηση στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα, με «αγκάθι» να παραμένει η απαίτηση των δανειστών για την επιβολή πρόσθετων δημοσιονομικών μέτρων, που η κυβέρνηση αρνείται πεισματικά ακόμη και να συζητήσει.

Επιπλέον,

στη διάρκεια της συνάντησης θα βάλουν τις τελευταίες πινελιές στην προγραμματική συμφωνία, ενώ αναμένεται να τους απασχολήσει και το ζήτημα των υποβρυχίων.

Η προετοιμασία της ελληνικής πλευράς έναντι των πιέσεων που αναμένεται να ασκηθούν από την τρόικα είναι το βασικό αντικείμενο της συνάντησης στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου αναμένεται να επιβεβαιωθεί η «σκληρή γραμμή» που συνοψίζεται στο «όχι νέα οριζόντια μέτρα».

Επιπλέον, η κυβέρνηση πρόκειται να αξιοποιήσει όλα τα επιχειρήματα υπέρ της θέσης ότι έχει υλοποιήσει τα συμφωνηθέντα και σε αυτή τη βάση θα ζητήσει την εφαρμογή των δεσμεύσεων του Eurogroup του Νοεμβρίου για το χρέος.

Παράλληλα, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο πρωθυπουργός και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης θα οριστικοποιήσουν την προγραμματική συμφωνία που εκκρεμεί από το καλοκαίρι, όταν η τρικομματική κυβέρνηση έγινε δικομματική.

Οι βασικοί άξονες της προγραμματικής συμφωνίας θεωρούνται δεδομένοι και βασικός πυλώνας θα είναι η αρχή «όχι οριζόντια μέτρα, ναι στην ανάπτυξη».

Σε ό,τι αφορά το θέμα της σύμβασης του 2010 για τα υποβρύχια αναμένεται να ξεκαθαρίσει η θέση του πρωθυπουργού, κάτι που αναμένει ο Ευ.Βενιζέλος -ειδικά μετά την κόντρα που είχε με τον Δ.Αβραμόπουλο- και που ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ, σε μια προσπάθεια να δημιουργήσει τριβές στην κυβέρνηση.

Το Μέγαρο Μαξίμου έχει τηρήσει στάση ίσων αποστάσεων μεταξύ Βενιζέλου και Αβραμόπουλου, ωστόσο σύντομα θα κληθεί να κάνει ένα βήμα περισσότερο για την κάλυψη του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και προέδρου του ΠΑΣΟΚ όταν ο Αλέξης Τσίπρας ζητήσει τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για την επίμαχη σύμβαση.

Στο θέμα αναμένεται να αναφερθεί και ο πρόεδρος του ΠαΣοΚ, αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός εξωτερικών κ. Ευάγγελος Βενιζέλος σε συνέντευξη Τύπου που παραχωρεί το μεσημέρι της Τρίτης.

The post Συνάντηση Σαμαρά-Βενιζέλου στο Μαξίμου- «Κλειδώνει» σήμερα η προγραμματική συμφωνία appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα